Başkan Tarhan: "Arkamızda Halk Var" - Son Dakika
Yerel

Başkan Tarhan: "Arkamızda Halk Var"

Başkan Tarhan: "Arkamızda Halk Var"

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bir yıllık sürede gösterdikleri kararlılıkla Mezitli halkının güvenini sağladıklarını belirterek, “Arkamızda halk var. Halkın gücünü arkamızda gördüğümüz sürece hiç kimseden korkumuz olmayacak” dedi.

04.04.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bir yıllık sürede gösterdikleri kararlılıkla Mezitli halkının güvenini sağladıklarını belirterek, "Arkamızda halk var. Halkın gücünü arkamızda gördüğümüz sürece hiç kimseden korkumuz olmayacak" dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, göreve geldiği 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından geçen 1 yıllık sürede gerçekleştirdikleri hizmetleri, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı. Martı Otel'de düzenlenen toplantıya, Mezitli Belediyesi birim müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye çalışanları katıldı. Tarhan, tek amacının, 'Mutlu Kent Mezitli' sloganı ile herkesin her gün güldüğü, huzurlu, mutlu, barış içinde yaşadığı, Türkiye'de de tanınan bir Mezitli oluşturmak olduğunu söyledi.

"MEZİTLİ HALKININ YÜZDE 78'İ BELEDİYE BAŞKANI VE BELEDİYEYE GÜVENİYOR"

Bir yıllık hizmetlerini uzun bir anlatımla aktaran Başkan Tarhan, bir yılda Mezitli halkına verdikleri en önemli iki olgunun güven ve kararlılık olduğuna işaret etti. Belediye meclis üyeleri ve çalışanlarıyla birlikte yaptıkları çalışmalar sayesinde Mezitli halkının, kendisine ve belediyeye güvenini gösterdiğini belirten Tarhan, "Bu benim için en önemli konuydu. Ayrıca tüm çalışanlarımız ve meclis üyelerimizle kararlılığımızı gösterdik. Halkımızda, 'Bu belediye bir konuda karar verirse bunu mutlaka yerine getirir. Hiç kimse bu konuda ne meclis üyelerini ne başkanı ne çalışanı ne siyasi parti yöneticilerini rahatsız etmesin. Çünkü yapılan mutlaka doğrudur' anlayışını egemen kıldık. Bunu bir araştırma firmasına yaptırdığımız araştırmayla da doğruladık. Araştırma sonunda Mezitli halkının yüzde 78 oranında belediye başkanı ve belediyeye güvendiği ortaya çıktı. Bu son derece önemlidir. Bizlere güvendikleri için Mezitli halkına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"YÖNETİMDE EZBER BOZDUK, DEMOKRATİK YÖNETİMDE ÖNEMLİ YOL KAT ETTİK"

Demokratik yönetim olgusunda da önemli yol kat ettiklerini dile getiren ve "Belediyede nasıl bir yönetim olur, bunu gösterdik. Bir anlamda ezber bozduk. Birlikte karar aldık, birlikte yönetimin adımlarını gerçekleştirdik" diyen Tarhan, kararlara halkın katılımını sağladıklarının altını çizdi. Türkiye'deki diğer belediyeler gibi belediyelerin arka bahçesi olmayan, gerçek anlamda bir 'Kent Konseyi' kurduklarını ifade eden Tarhan, Mezitli Kent Konseyi'nin Türkiye'de örnek kent konseyi olacağını, bu konuda oldukça iddialı olduklarını kaydetti.

Türkiye'de ilk kez vatandaşın görüşüne başvurarak karar aldıklarını ve uyguladıklarını söyleyen Tarhan, Viranşehir Sahil Yolu'nun trafiğe kapatılıp kapatılmaması için yaptıkları halk oylamasını anımsattı. "Bu, birlikte yönetimin sonucudur" diyen Tarhan, bir başka ilki de 'Halk Gönüllüleri'ni oluşturarak hayata geçirdiklerini belirtti. Halktan gönüllü kişilerin belediye hizmetlerinin çeşitli bölümlerinde çalışmalarını sağladıklarını anlatan Tarhan, bunun da Türkiye'de bir belediyede ilk kez uygulandığına işaret etti.

"MEZİTLİ'DE BALIKÇI BARINAĞINDAN VAZGEÇİLDİ"

Belediye Meclisi'nde de bir yıl içinde bütün kararları oy birliğiyle aldıklarına dikkat çeken Tarhan, "Bunların içinde önemli kararlar da vardı. Mersin Orduevi yanındaki Balıkçı Barınağı'nın Mezitli'ye taşınması konusu, bir hükümet kararı olmasına karşın, AK Parti üyesi arkadaşlar da dahil olmak üzere tüm siyasi parti temsilcileri buna karşı duruş sergilediler. Ben de onlardan aldığım güç ve güvenle Mezitli'ye kesinlikle balıkçı barınağı yaptırmayacağımızı söyledik. 'Gerekirse iş makinelerinin önüne ben de dahil yatarak bunu önleyeceğiz' demiştik. Son Valilik toplantısında Ulaştırma Bakanlığı temsilcisi, Mezitli'de balıkçı barınağı yapmaktan vazgeçtiklerini, Karaduvar'da böyle bir düzenleme yapacaklarını belirtti. Bu başarı, bizim halkımızın ve tüm belediye meclis üyelerimizindir. Aynı şekilde hassas bir konu olan cemevlerinin ibadethane sayılması kararında da tüm siyasi parti mensubu meclis üyesi arkadaşlar oy birliğiyle karar aldılar. Tüm belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Halkçı bir belediye olduklarını ve bu çerçevede her salı 'Halk Günü' düzenlediklerini dile getiren Tarhan, sorgulanabilir, denetlenebilir, izlenebilir, hesap veren bir belediye olmak için de halkın, belediyesinin bütçesini takip edebilmesi için aylık gelir-giderleri 24 saat izlenebilecek şekilde halkın bilgisine sunduklarını ve sorgulanabilir bir belediye olduklarını kaydetti. Sosyal medyayı en iyi kullanan belediye olduklarını da iddia eden Tarhan, Türkiye'de en çok izlenen sayfalardan biri olduklarını ifade etti.

"ARKAMIZDA HALK VAR"

Göreve gelirken 'Değişim yaratacağız' dediğini anımsatan Tarhan, değişimin çok zor bir olay olduğa vurgu yaparak, "Değişimi yaparken bir takım engeller ve güçlüklerle karşılaşacağımızı biliyordum. Çünkü bir takım çıkar gruplarına dokunduğunuz zaman karşı direnç göstereceklerini çok iyi biliyorduk ve beklediğimiz gibi oldu. Bir takım çevrelerden ciddi şekilde bize karşı tepki koyanlar da oldu. Ama biz bunların hiçbirine aldırmayacağız. Bildiğimiz doğru yolda tek başımıza da olsak yürüyüşümüze devam ediyoruz. Çünkü bizim arkamızda halk var. halkın gücünü arkamızda gördüğümüz sürece hiç kimseden korkumuz olmayacak" ifadelerini kullandı.

Sahil bandında yıkılan ve yıkılacak olan yapılara karşı ve ilçe merkezindeki belediye hizmet alanları ile yeşil alanlardaki ticari yapılanma çerçevesinde bu tür tepkilerle karşılaştığını belirten Tarhan, şunları söyledi: "Kesinlikle belediye hizmet alanı ve yeşil alanda hiçbir ticari aktiviteye izin vermeyeceğiz. Sahilde 78 milyonun hakkı olan Hazine'ye ait araziden hiç kimsenin şahsi menfaat sağlamasına izin vermeyeceğiz. Bireysel ranta izin vermeyeceğiz. Her türlü olanağı halkın hizmetine sunacağız. Birçok yeri yıktık. Önümüzdeki günlerde birçok yerin daha yıkılacağını göreceksiniz. Kararlıyız, yasal olmayan yapıların yıkımına devam edeceğiz. Yıkılan yerler arasında CHP'li ve MHP'li meclis üyelerimize ait yerler de oldu. onlar da hiç karşı duruş sergilemediler. Onlara da teşekkür ediyorum."

"PİYASAYA OLAN TÜM BORÇLARIMIZI ÖDEDİK"

Belediyenin mali durumunun iyi olduğu bilgisini de veren Başkan Tarhan, 2014 Aralık ayı başında piyasaya olan tüm borçlarını ödediklerini dile getirerek, "Mart 2014 itibari ile 20,5 milyon lira olan borcumuz, bugün 12,7 milyon liraya düştü. Kalan borcumuz İller Bankası'na ait. Onu da 4 yıla yaygın hale getirdik. Şu anda artı paramız bile var. Bundan sonra asfalt, kaldırım gibi götüremediğimiz rutin hizmetleri daha hızlı gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar bu konudaki eksikliklerimiz için halkımızdan özür dileriz" dedi.

Toplantıda, Sahil Yolu Düzenleme Projesi, yeni belediye hizmet binası, özel koruluk projesi, sosyal projeler, Mezitli Kart, Mor Bayrak uygulaması, Kadın Üretici Pazarı, engelliler gibi çok sayıda hizmeti anlatan Başkan Tarhan, Mezitli'yi Türkiye ölçeğinde tanıtmak ve Mezitli'ye değer katmak istediklerini, bunu da başardıklarını iddia etti. "Mezitli artık herkesin yaşamak istediği bir ilçe olacak" diyen Tarhan, sözlerini şöyle tamamladı: "Tek amacım, Mezitli'deki halkın huzurlu, mutlu, barış içinde yaşaması. Bunun kalıcı olması için katkı sunmak istiyorum. Herkes her gün güler yüzlü olsun, mutlu olsun istiyorum. Kalan 4 yılımızda da her geçen gün yükselen bir ilçede, herkes Mezitli'de yaşamak istesin diyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tarhan: 'Arkamızda Halk Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement