Başkan Türe'den Türk Bayrağı Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Başkan Türe'den Türk Bayrağı Çağrısı

Başkan Türe\'den Türk Bayrağı Çağrısı

Mersin'in Anamur İlçe Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur halkını evlerine ve iş yerlerine Türk bayraklarını asarak, Diyarbakır'da yaşanan bayrak indirme olayına demokratik tepkilerini ortaya koymaya davet etti.

11.06.2014 13:29

Mersin'in Anamur İlçe Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur halkını evlerine ve iş yerlerine Türk bayraklarını asarak, Diyarbakır'da yaşanan bayrak indirme olayına demokratik tepkilerini ortaya koymaya davet etti.

Diyarbakır'da yaşanan Türk bayrağı indirme olayını kınadığını belirten Türe, "Türk milleti olarak ülkemizde bu günlerde en derin acılardan birini yaşıyoruz. Bilindiği üzere Türk yurdunda, Lice'de, ulusumuzun kahramanlık timsali olan, uğruna nice canlar feda ettiğimiz, Türk'ün tarihi ile yaşıt bayrağımıza ve dolayısıyla Türk milletine kendi öz yurdunda, tarihin yazamayacağı kadar çirkin olan en derin saygısızlıklardan biri yapılmıştır. Türk'ün özbeöz toprakları olan Lice'de sergilenen bu çirkin oyunun figüranlarının üstlendiği sorumluluk kadar bunda insan kaçırma, iş makinalarını ateşe verme, halkı tehditle sokağa dökme, yol kesme, kimlik kontrolü yapma gibi olaylara seyirci kalınmıştır. Türk milleti olarak ayranımız kabarmaktadır. Milli şeref ve namusumuzun simgesi, kardeşliğimizin timsali ay yıldızlı al bayrağımız çekildiği gönderden indirilmektedir. Türk milletinin sabır taşları yerinden oynatılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Bu olayın kabul edilemez bir olay olduğunu vurgulayan Türe, "Bu nasıl bir cesarettir ki bir grup bölücübaşı yandaşı hava sahamızı korumakla görevli olan üssümüzü taşlama, bayrağımızı indirme haysiyetsizliğini ve alçaklığını kendisinde bulmaktadır. Hava üssünde bu yurdun şerefli bayrağının kıymetini bilen bir zat kalmamış mıdır? Ankara'da bulunan ve olaya müdahale etmesi gereken zatlar nerededir? Türk milleti kendisine yapılan bu saygısızlığı ve hainliği asla unutmayacaktır. Şu bilinmelidir ki Türk milleti yeryüzünde mülteci yaşamamış tek millettir. Manda ve himayeyi kabul etmemiştir, bağımsızlık aşkı ile yanıp tutuşmuş, bayrağını en kutsal değeri saymıştır ve onu koruyup kollamasını bilecektir. Bu olayın tüm sorumlularına Anamur halkı adına haykırıyoruz. Hain terör örgütü ve aşağılık yandaşları eğer siz silkinip kendinize gelmeyecekseniz, Türk milleti sizi silkindirmesini bilir. Bu vesileyle tüm Anamur halkını evlerimize ve iş yerlerimize Türk bayraklarımızı asarak demokratik tepkimizi ortaya koymaya davet ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Türe'den Türk Bayrağı Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement