Başkan Turgay Genç Mahalle Muhtarlarıyla Toplandı - Son Dakika
Yerel

Başkan Turgay Genç Mahalle Muhtarlarıyla Toplandı

Başkan Turgay Genç Mahalle Muhtarlarıyla Toplandı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak sorunları dinledi.

30.10.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak sorunları dinledi. Devam eden ve tamamlanan projeler hakkında bilgi verip muhtarlardan gelen soruları cevapladı. Döşemealtı İlçesi'ne daha etkin ve kalıcı hizmetler vermek noktasında mahalle muhtarlarının son derece önemli görevleri olduğuna değinen Belediye Başkanı Turgay Genç, "Göreve başladığımızdan bu yana mahalle muhtarlarımızla her ortamda buluşup fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bugün ki toplantımızın amacı da belediye olarak neler yaptığımız hakkında genel bir bilgi vermek hem de mahallelerimizin sorunlarını konuşmaktır"dedi.

"İLETİŞİM HALİNDEYİZ"

Başkan Turgay Genç açılış konuşmasına başlamadan önce toplantıya katılan ve mahallesinin sorunlarını paylaşan tüm mahalle muhtarlarına teşekkür etti. Başkan Genç, "Yaklaşık 1.5 yıl önce göreve başladığımız da hiçbir mahallemizi diğerinden ayırmayacağımızı ve mahalle muhtarlarımızla sürekli iletişim halinde olacağımızı söylemiştik. Bu gün burada toplanmamızın da en önemli sebebi geçen süre içerisinde neler yaptığımızı, bundan sonra neler yapacağımızı sizlerin aracılığıyla paylaşmaktır" diye konuştu.

200 KM YOL AÇILDI

Döşemealtı'nın en yeni merkez ilçelerden birisi olduğuna da değinen Başkan Genç, "Biliyorsunuz ki yeni Büyükşehir yasası ile birlikte İlçe sınırlarımız 240 kilometre kareden 701 kilometre kareye çıktı. Üstelik köy alanları da mahalleye dönüştürüldü. Durum böyle olunca görev ve sorumluluğumuz da önemli oranda arttı. Buna rağmen mahallelerimizin tamamına eşit hizmet için elimizden geleni yapıyoruz. İlk yılımız da bir taraftan belediyenin gelir-gider dengesini oluşturmaya ve kurumsal kimlik kazandırmaya çalışırken diğer yandan da projelerimizi hazırladık. Geldiğimiz nokta da 200 km yeni yol açtık. Kendi parke tesisimizi kurduk, üretim için yasal düzenlemeleri bekliyoruz. Daha önce metrekaresi 20-25 liraya mal edilen parke işini biz 5-6 liraya yapar hale geleceğiz. Üstelik kendi fabrikamız da ve kendi personelimizle"

Döşemealtı'nın ilk kent meydanı için de hazırlıkların tamamlandığını ve projesinin hazır olduğunu söyleyen Başkan Genç, " Antalya'nın en büyük merkez ilçesiyiz ama Döşemealtı'na yakışır bir kent meydanımız yok. Eski hizmet binasının olduğu alana Antalya'nın en güzel kent meydanını yapacağız. Öte yandan halen atıl durumda olan ancak belediyemizin hiçbir yetkisinin bulunmadığı Kırkgöz'ü de bölgemizin ve Antalya'nın cazibe merkezine dönüştüreceğimiz Kırkgöz Yaşam Vadisi projemizi hazırladık. 3 Mahallemize 4 adet çok amaçlı kapalı Pazar yeri yaptık. Esnaf ve vatandaşımız yağmur çamur derdinden kurtuldu üstelik düğün, mevlit ve benzeri etkinliklerde buralarda yapılabilecek. İlk etap da 5 mahallemize daha yapacağız" dedi.

Belediye Başkanı Turgay Genç, konuşmasının ardından sözü mahalle muhtarlarına bıraktı. İstek ve sorunları ilk ağızdan aktaran muhtarlar, genel itibariyle Döşemealtı Belediyesi tarafından yapılan çalışmalardan memnun olduklarını, Kent Meydanı, Belediye Kreşi, Kırkgöz Yaşam Vadisi Projesi gibi projelerin hayata geçirilmesi için heyecanla beklediklerini bildirdiler. Mahalle toplantılarının yanısıra mahallelere yönelik yol, dere ıslahı ve park projelerini de desteklediklerini söyleyen muhtarlar, Belediyemiz ile organize çalışmak suretiyle daha önce yapılmayan hizmetlerin gelmeye başladığını bundan da vatandaşların son derece mutlu olduğu mesajını verdiler.

Baykal, "Başkan ve muhtarlar el ele verdi, Döşemealtı kazanacak"

BAYKAL'DA KATILDI

Keptur tesisinde sabah kahvaltasın da gerçekleşen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi önceki genel Başkanı Deniz Baykal'da katıldı. Baykal siyasi hayatın en önemli unsurlarından birisinin de muhtarlar olduğunun altını çizip, Belediye Başkanı Turgay Genç'in mahalle muhtarlarıyla el ele vererek İlçeye daha güzel hizmetler vermesini taktir ettiğini söyledi. Mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Naci Alın ve Zafer Yörük ile Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Turgay Genç Mahalle Muhtarlarıyla Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement