Başkanın Uçak Tutkusu ve Havacılığı Sevdirme Çabası - Son Dakika
Güncel

Başkanın Uçak Tutkusu ve Havacılığı Sevdirme Çabası

Başkanın Uçak Tutkusu ve Havacılığı Sevdirme Çabası

Havacılık tutkusu ile tanınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hobisini halka ve genç kuşaklara sevdirmek için ilçenin merkezi noktalarında gerçek uçaklarla 'Mini Havacılık Müzesi' oluşturulduğunu söyledi.

19.03.2016 10:01

Havacılık tutkusu ile tanınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hobisini halka ve genç kuşaklara sevdirmek için ilçenin merkezi noktalarında gerçek uçaklarla 'Mini Havacılık Müzesi' oluşturulduğunu söyledi.

Uçuş tutkusu nedeniyle helikopter pilotluğu kursuna katılarak belge alan Başkan Akgün, Büyükçekmece'deki çeşitli yerlere gerçek askeri uçaklar yerleştirdikleri anlattı.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile yaptığı görüşmeler sonunda hizmetten çıkarılan uçakları ilçeye getirterek adeta mini 'Havacılık Müzesi' oluşturan Başkan Hasan Akgün,zaman zaman Sportif Havacılık Kulübü Derneği ve Türk Hava Kurumu da çeşitli yaş gruplarına hitap edecek etkinlikler organize ettiklerini anlattı.

Büyükçekmece'nin sahil kesimine gidenlerin altından geçerek yakından görme fırsatı buldukları Kıbrıs Barış Harekatı'nda da kullanılan 1947 model 'Uçağın Chevrolet'i olarak nitelendirilen C-47 Dakota nakliye uçağının yanı sıra aynı bölgede 'Türk Yıldızları' filosunda kullanılan 1963 yapımı, Türkiye'ye 2 yıl sonra getirilen 'Av Önleme' amaçlı 'Yüzbaşı Fethibey' isimli F-5A, eğitim amaçlı 1951 yapımı, 1997'de hizmetten çıkarılan T-33 A model 'Yüzbaşı Y.K. Tuncer Sabiha Gökçen' isimli askeri uçağın yanı sıra uçak savar bataryaları da bulunuyor.

'BÜYÜKÇEKMECE SKYLIFE' KAFETERYASI

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, halka havacılık sevgisini aşılamak amacıyla yeni proje üzerinde çalıştığını hatırlatırken, "THY ve diğer özel hava yollarından ıskartaya ayrılmış 310 Airbus gibi geniş gövdeli uçaklardan bir tanesini alıp 'Büyükçekmece Skylife' ismini verdiğim bir kafeterya konusunda çalışmam devam ediyor" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkanın Uçak Tutkusu ve Havacılığı Sevdirme Çabası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement