Başkentin Ramazan Etkinlikleri Bu Yıl Hacı Bayram'da Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Başkentin Ramazan Etkinlikleri Bu Yıl Hacı Bayram'da Yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesinin her yıl Ramazan ayında düzenlediği etkinlikler, bu yıl Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde gerçekleştirilecek.

22.07.2011 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesinin her yıl Ramazan ayında düzenlediği etkinlikler, bu yıl Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde gerçekleştirilecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce geçen yıl Gençlik Parkı'nda yapılan Ramazan etkinliklerinin bu yıl, belediyece yapılan restorasyon çalışmasıyla yeni bir görüntüye kavuşturulan ve Hz. Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili'nin de denk geldiği 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hizmete açılan Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nin avlusu ve etrafında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Ramazan Ayı'nın ilk gününden başlayarak, caminin avlusunda kurulacak sahnede 25 gün boyunca aralarında Ahmet Özhan, Sami Savni Özer ve Erkan Mutlu'nun da yer aldığı bir çok sanatçının tasavvuf müziği konserleri vereceği etkinliklerde, iftardan sonra gecenin ilerleyen saatlerine kadar özellikle çocuklar için çeşitli gösteriler yapılacak.

Çocuklar için oyun gruplarının kurulacağı alanda yapılacak çeşitli gösterilerin yanı sıra, pek çok sürpriz eğlence de başkentli çocukları bekliyor olacak. Avluda ayrıca, kitap ve hediyelik eşyalarının satılacağı stantlar da kurulacak. Ramazan Ayı'nın "huzurlu gecelerini" Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde geçirmek isteyen başkentliler, stantlardan "uygun fiyatlara" alışveriş de yapabilecek.

-26 FARKLI NOKTADA İFTAR ÇADIRI-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geleneksel eğlenceleri günümüze taşımanın yanı sıra, her yıl olduğu gibi bu Ramazan Ayı'nda da her gün yüzlerce başkentliye iftar yemeği verecek. Kentin 26 noktasına kurulacak yemek merkezi ve iftar çadırlarında her gün en az 4 çeşit iftar yemeği sunulacak.

Çadır kurulacak yerler şöyle:

"Hüseyin Gazi Mahallesi Hüseyin Gazi Kültür Merkezi, Siteler Girişi Üst Geçit Ayağı, AŞTİ içi, Güvenpark, Abdiipekçi Parkı, Elvankent Gimsa Arkası, Gençlik Parkı Tren Garı önü, Kuyubaşı Gökçek Parkı, Gazino Otobüs Hareket Noktası, Pursaklar Merkez, Akdere M. Ali Altun Parkı Yanı, Abidinpaşa (Makro Market Yanı), Elmadağ Merkez, Sincan Lale Meydanı, OSTİM Metro İstasyonu yanı, Demetevler Onkoloji Metro Durağı Otoparkı, Şentepe Son Durak Pazar Yeri önü, Gölbaşı Merkez, Akyurt Beyazıt Mahallesi Belediye Binası yanı, Çubuk Atatürk Parkı Yanı, Kalecik Belediye İşhanı, Kazan Belediye yanı, Bala Pazar Yeri, Hacı Bayram Cami Önü, Gençlik Parkı İçi, Beşevler Metro İstasyonu üstü"

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentin Ramazan Etkinlikleri Bu Yıl Hacı Bayram'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement