Başörtüsü Serbestliği Getiren Yönetmelik Değişikliğine CHP'li Kuşçuoğlu'ndan Tepki - Son Dakika
Politika

Başörtüsü Serbestliği Getiren Yönetmelik Değişikliğine CHP'li Kuşçuoğlu'ndan Tepki

Başörtüsü Serbestliği Getiren Yönetmelik Değişikliğine CHP\'li Kuşçuoğlu\'ndan Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, orta öğretim kurumlarında ’başörtüsü’ serbestliği getirilmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin değişmesine ilişkin, “Çocukların psikolojik gelişimi bakımından sıkıntı söz konusu olacak” dedi.

23.09.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, orta öğretim kurumlarında 'başörtüsü' serbestliği getirilmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin değişmesine ilişkin, "Çocukların psikolojik gelişimi bakımından sıkıntı söz konusu olacak" dedi.

CHP'li Kuşoğlu, TBMM'de yaptığı basın toplantısında; Aydın ve Zonguldak'ta 5 bine yakın işçinin işten çıkarılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek, Zonguldak'ta 22 maden şirketinin kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Kuşoğlu, işten çıkarmaların gerekçesini 'Torba Kanun' ile madenlerde maliyetlerin yükselmesinin olduğunu ileri sürerek, "İşverenlerin 'maliyetleri karşılayamıyoruz' gerekçesiyle kapatma kararı vermesi, bu nedenle de 5 bin işçinin işsiz kalması" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın açıklama yaptığını söyleyen Kuşoğlu, açıklamasında fiyat farkı maddesinin Torba Kanun'da olduğunu, Plan ve bütçe Komisyonu'ndan geçtiğini ve Genel Kurul'da muhalefet partisi milletvekilinin itirazı üzerine geri çekildiğini söylediğini ifade etti.

Kuşoğlu, "Bu açıklama doğru değildir. Genel Kurul'da konuyla ilgili ben açıklama yapmıştım. Sayın Bakan, Plan ve bütçe Komisyonu ve Genel kurul'da maliyet artışını net olarak ortaya koyamamıştır. Ayrıca, Genel Kurul'da maddenin geri çekilme önergesini iktidara mensuptur. Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve arkadaşlarının önergesiyle madde geri çekilmiştir" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğinden 'başı açık' ibaresinin değiştirilmesine yönelik olarak ise Kuşoğlu, şunları dedi:

"Pedagoglar tarafından incelecek kararlar. Pedagoglar, eğitimciler kararın 'yanlış' olduğunu söylüyorlar. Bu karara saygı duymamız gerekir. Çocukların psikolojik gelişimi bakımından sıkıntı söz konusu olacak." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başörtüsü Serbestliği Getiren Yönetmelik Değişikliğine CHP'li Kuşçuoğlu'ndan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement