Batmak Üzere Olan Teknedeki 3 Kişiyi Sahil Güvenlik Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Batmak Üzere Olan Teknedeki 3 Kişiyi Sahil Güvenlik Kurtardı

Batmak Üzere Olan Teknedeki 3 Kişiyi Sahil Güvenlik Kurtardı

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, su alarak batma tehlikesi geçiren 13 metrelik teknedeki 3 kişi, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

09.01.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, su alarak batma tehlikesi geçiren 13 metrelik teknedeki 3 kişi, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. Bir ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri, Dalaman açıklarında saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtınada bir gezi teknesinin su alarak batma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirledi. Dalga boyunun 2.5 metre olduğu bölgeye giden Sahil Güvenlik botu 13 metrelik tekneyle İzmir'e gitmeye çalıştıkları öğrenilen 3 Türk vatandaşını kurtardı. Sahil Güvenlik botuna alınan üç kişi karaya çıkartıldı. Güverte kısmına kadar su alarak batmak üzere olan tekne de yedeklenerek çekildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, su alan teknedekilerin kurtarılması sırasında deniz trafiğini olumsuz etkilememesi için Türk radyo kanalıyla denizdeki gemilerin uyarılmasını sağlayıp, Marmaris ve Göcek Liman Başkanlıkları ile Dalaman Nöbetçi Savcılığı'nı da bilgilendirdi.

Kurtarılan üç kişinin sahil Güvenlik'teki ifadelerinde İzmir'e giderken Dalaman Havalimanı açıklarına geldiklerinde teknelerinin su aldığını, olumsuz hava koşulları nedeniyle tahliye tulumbalarının da yetersiz kaldığını söyledikleri öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batmak Üzere Olan Teknedeki 3 Kişiyi Sahil Güvenlik Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement