Erdoğan'ın Kızdıran Slogana Tepkisi: Nankörlük Yapmayın - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Kızdıran Slogana Tepkisi: Nankörlük Yapmayın

Erdoğan, Batman mitinginde halka seslenirken meydanda küçük bir grup petrol işçisinin, geçici işleri için kadro istemesi üzerine "Nankörlük yapmayın." dedi.

02.05.2015 14:17  Güncelleme: 12:57

Batman'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında bir grup "Başkan TPIC işçisine sahip çık" sloganı attı. Konuşmasını yarıda kesen Erdoğan gruba dönerek; "Yapmayın, bir yerde çalışıyorsunuz, nankörlük yapmayın." cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da toplu açılış töreninde halka seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Batmanlı hizmetin de hizmet edenin de kıymetini bilir. Bakın buraya uçağımız indiğinde bir havalimanı yoktu. NATO'nun havalimanı bir çardak gibi duruyordu. Şimdi hamd olsun yeni havalimanımız, duble yollarımız var.

"TÜRKİYE BÜYÜK GÜÇ KAZANACAK"

Batman'a 9 katrilyon yatırım yaptık. Ilısu Barajı ile ilgili Türkiye'de çok büyük güç kazanacak. Bedeli 1 milyar avro. Bunlar rekor yatırımlar. Batman terörden, faili meçhullerden çok çekti. Geçmişte Türkiye'de Kürt, Arap, Çerkez, Roman aklınıza ne gelirse bu milleti dilim dilim parçalara böldüler. Çözüm süreci ile ayrımları kaldırdık. Geçmişte ret, inkar, asimilasyon politikaları vardı. Bizim dünyamızda bunlar yok.

"BUNLAR DAĞDA ZERDÜŞT DİNİNİN EĞİTİMİNİ VERİYOR"

Şimdi birileri kalkmış 'Diyanet'i kaldıracağız' diyor. Bunların kaldıracağız dediği Diyanet, Kur'an'ın Kürtçe mealini yayımladı. Çıkmış Kudüs İsrail'indir diyor. Kudüs Müslümanların en kutsal mekanıdır ve Filistinlilerindir. Dağlardaki kamplarda bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar. Elimizde belgeler var.

KONUŞMASINI YARIDA KESTİ: NANKÖRLÜK YAPMAYIN

Nankörlük yapmayın. Bir yerde çalışıyorsunuz nankörlük yapmayın. Sayın Başbakanımız açıklama yaptı. Bunları takip edeceksiniz. Seçimden sonra bunların adımları da zaten atılacak. Provoke yapmayın. 20-30 kişi toplanıp provoke ediyorsunuz.

"KÜRTLERİN TEMSİLCİSİYİZ DİYENLERİ ARKA SOKAKLARDA GÖRÜYORUM"

Geçmişi Türk kavramı üzerinde Kürt'e ve diğer etnik gruplara uygulanan ayrımcılığı bugün Kürt kavramı üzerinden yapıyorlar. Diyorlar ki Kürtlerin temsilcisiyiz. Hadi canım. Kürtlerin temsilcisiyiz diyenleri arka sokaklarda görüyorum. Pislikten geçilmiyor. Temsilcisiysen temizle.

"DAĞDAN EMİR ALIYORLAR"

Buraya gelirken kendime göre bir program yaptım. Valiliği de ziyaret ederim, belediyeyi de… Sağ olsun belediye başkanı havalimanına gelmedi. Bu nezaketi göstermeyen bir belediyeyi Cumhurbaşkanı olarak benim ziyaret etmem doğru mu? Bunu bilmenizi istiyorum ki istismar etmesinler. Geçenlerde Çanakkale'ye gittim. Belediye Başkanı geldi havalimanında karşıladı. Kendisi CHP'li, her gittiğimde ziyarete gelir. Tabi ben de gittim belediyeyi ziyaret ettim. Ama bunlar emir alıyorlar. Dağdan emir alıyorlar.

İşçileri kaçırdılar, müteahhitleri tehdit ettiler, mühendisleri kaçırdılar. Son olarak Hakkâri Havalimanı'nın yapımına mani oldular. Bu anlayışa gereken cevabı sizin vermeniz lazım. Okulları, ambulansları belediyenin ağaçlarını, kütüphaneleri yaktılar yıktılar. Bu gerçekleri artık değerlendirelim.

"GİTTİKLERİ YOLUN SONU UÇURUM"

Niye buralara yatırım gelmiyor, işadamları neden yatırım yapmıyor. Korkuyor. Bu fabrikaları buraya kurarsam birileri gelip yakıp yıkar mı diye. Bakınız siyasi irade ve devlet bugüne kadar Çözüm Süreci'nde üzerine düşenleri yaptı mı? Bölücü örgüt ve güdümündeki parti verdikleri sözüler tuttu mu? Örgüt silah bırakacaktı, bıraktı mı?

Bizim olduğumuz yerde kan değil berrak su akar. Örgütü ve güdümündeki partiye kalsa Türkiye çoktan 90'ların karanlık günlerine dönmüştü. 81 vilayetimin ve 78 milyon vatandaşımızın tamamıyla sürece sahip çıktığımız için Türkiye'yi 2023 hedeflerini konuşulabildiği bir demokrasi ve refah sürecine getirdik. Türkiye'yi ekonomi ile birlikte demokrasi ve özgürlük alanında en iyi 10 devletten biri haline getirmeye kararlıyız. Bu ülkenin geleceğini ne bölücü örgütü ne paralel örgüte vermeyiz. Bu iki örgüt el ele vermişler. Her ikisi de aynı üst aklın birer taşeronu. Bir de muhalefet var. Fareli Köy'ün Kavalcısı'nın arkasına takılmış aynı akıbete gidiyorlar. Gittikleri yolun sonu uçurum.

"NİYE BURALARA YATIRIM GELMİYOR"

Niye buralara yatırım gelmiyor, işadamları neden yatırım yapmıyor. Korkuyor. Bu fabrikaları buraya kurarsam birileri gelip yakıp yıkar mı diye. Bakınız siyasi irade ve devlet bugüne kadar Çözüm Süreci'nde üzerine düşenleri yaptı mı? Bölücü örgüt ve güdümündeki parti verdikleri sözleri tuttu mu? Örgüt silah bırakacaktı, bıraktı mı?

Erdoğan\'ın Kızdıran Slogana Tepkisi: Nankörlük Yapmayın
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Kızdıran Slogana Tepkisi: Nankörlük Yapmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (117)

  • batman: oylar akp ye 19 56 Yanıtla
  • Aslan Kürt: Yahu Kudüs Müslüman larınsa neden Yahudiler in elinde siZlerden bişey olmaz bir Selehadin eyübi ye ihtiyaç var oda Kürtlerde çikar gene inşallah 21 53 Yanıtla
  • Üçok: Benim odamdan para kasaları çıkmadı Ben koluma halkla dalga geçer gibi 700 bin liralık saat takmadım,Benim boğazımdan bir kuruş haram lokma geçmedi bu devlete ihanet etmedim Nankörlük yapmadım.O meydan da Tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyen insan Nankördür demenizi beklerdim Alın Teriyle helal para kazanan insanlara değil. 65 7 Yanıtla
  • pkk ermenidir: PKK ile silahli mücadeleden baska bir seyi düsünmek hatadir 60 9 Yanıtla
  • rico: Akp savunanların maaşı 2 binden asağı değildir kesin sizde 1 ay 950 çalışında ondan sonra göreyim yorumlarınızı 56 7 Yanıtla
  • KRALZAZA: 100 YILDA ANCAK BÖYLE BIR CUMHURBASKANIMIZ OLABILIR...YAPTIKLARIN ORTADA...OYLARIMIZ AKP.YE..PKK.LILAR ARTIK ZAZALARIN KÜRT OLDUGUNU SÖYLEMEYECEKLER.OYLAR AKP.YE....NANKÖR DEGILIZ...ALLAH RAZI OLSUN SIZDEN 28 31 Yanıtla
  • BATMANLI: BU ADAMI SEVMESEMDE ADAM DOĞRU DİYOR ALLAH KORUSUN AKP YERİNE HDP OLSA HEPİMİZ AÇLIKTAN GEBERİRİZ TÜM PARALAR PKKYA GİDER. 12 42 Yanıtla
  • HAK EDİYOSUNUZ: Hak ediyosunuz demek ki:))) Hem nankör hem koyun:)) Hakediyosunuz az bile:)) 11 41 Yanıtla
  • lid: bu adam hala savunuluyor mu ? yazıklar olsun, bir de cumhurun başkanı olacakmış 41 11 Yanıtla
  • Batman: Oylar hdp ye. Taşeron işçileri haklarını Arıyor ve bunun adı provoke oluyor öyle mi? Akp ye oy moy yok. 38 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement