Batman Ekoloji Meclisinden "Hasankeyf'e Sahip Çık" Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Batman Ekoloji Meclisinden "Hasankeyf'e Sahip Çık" Çağrısı

Batman Ekoloji Meclisinden "Hasankeyf\'e Sahip Çık" Çağrısı

20 Eylül Dünya Hasankeyf Günü için Batman Ekoloji Meclisi bir açıklama yaptı.

20.09.2016 16:42

20 Eylül Dünya Hasankeyf Günü açıklaması

Ilısu Barajı altında kalacak olan Batmanın antikkent ilçesi Hasankeyf içinm, Batman Ekoloji Meclisinden sahiplenme çağrısı.

20 Eylül Dünya Hasankeyf Günü için bir açıklama yapan Batman Ekoloji Meclisi, binlerce yıllık tarihin enerjiye kurban edilmemesi gerektiği belirtildi.

Batman Ekoloji Meclisi tarafından yapılan açıklamada "Genelde Türkiye özelde ise Mezopotamya coğrafyasında yürürlüğe konan, doğa ve kültür yıkım uygulamaları gün geçtikçe önü alınamaz bir boyuta ulaşmaktadır. Devletin güvenlikçi yaklaşımının bir parçası olan ve tarihi Hasankeyf ilçesini de sular altında bırakacak Ilısu barajının yapım çalışmaları devam etmektedir.

Enerji ihtiyacı bahane edilerek, yapılmak istenen bu baraj ile medeniyetler beşiği olan Mezopotamya Coğrafyasının, 12-14 bin yıllık tarihinin yok edilmek istendiği aşikârdır. İnsanlığın ortak değerlerini, insanlığın ortak hafızasını dahası tarihi, kültürü ve doğayı yok edecek bu projeye dur demek insanım diyebilen herkesin vicdani sorumluluğundadır. Tarihinden ve doğasından koparılan toplumların yok olmaya mahkum olduğu ortadayken, yapılmaya çalışılan tarihsel ve kültürel soykırımlara sessiz kalmak soykırıma ortak olmaktır.

Medeniyetler beşiği olan Mezopotamya'nın en önemli tarihi miraslarından olan Hasankeyf'in, yaşatılması ve kültürel zenginliklerinin korunması için herkesi Hasankeyf'i sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Ekoloji Meclisinden 'Hasankeyf'e Sahip Çık' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement