Batman Hürriyet Ortaokulu 'Bu Benim Eserim' Yarışmasında Bölge Finalinde - Son Dakika
Yerel

Batman Hürriyet Ortaokulu 'Bu Benim Eserim' Yarışmasında Bölge Finalinde

Batman Hürriyet Ortaokulu \'Bu Benim Eserim\' Yarışmasında Bölge Finalinde

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliğiyle her yıl yapılan “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında bu yıl Batman'ı Hürriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı proje temsil edecek.

07.04.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliğiyle her yıl yapılan "Bu Benim Eserim" proje yarışmasında bu yıl Batman'ı Hürriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı proje temsil edecek.

Hürriyet Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri Veysi Aksu ile Faruk Yakut'un yarışma için hazırladıkları "Su Hayat Olsun Bitkiler Hayat Bulsun" projesiyle Batman'ı Van ilinde yapılacak bölge finalinde temsil edeceği belirtildi. Öğrenciler Okul Müdürü Şehmus Aslan ve Öğretmen Şakir Direk ile birlikte Van bölge finaline gitmeden önce Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Müdürü Çelik, "Böyle güzel bir proje hazırladığınız için sizi kutluyorum. Bu proje ile sadece Batman'ı değil, Harran ve Çukurova'yı hatta dünyayı düşünmüşsünüz. Hazırladığınız bu güzel proje sizin eseriniz, sizler değerli öğretmenlerimizin eserisiniz. Bizim iki amacımız var 'bilgiyi ve sevgiyi' yaygınlaştırmak. Bizim asıl değerlerimiz sevgili öğrencilerimizdir, değerli öğretmen ve idareci arkadaşlarımızdır. Biz sizler için buradayız, bu çalışmanız ile önce kendinizi, ailenizi, öğretmenlerinizi ve bizi mutlu ettiniz. Sadece bir proje üretmediniz aynı zamanda kendi hayatınıza da bir yön verdiniz. Bu sistemli bir çalışmanın sonucudur. Bu başarınız tüm öğrencilerimize örnek olacak bir başarı. Van bölge finalinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Gerçekleşen ziyarette Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Temiz de hazır bulundu. Hürriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı "Su Hayat Olsun Bitkiler Hayat Bulsun" projesi Van bölge finalinde 65 proje ile yarışacak. Bölge finalinde ilk 7 içinde yer alacak projeler Türkiye finallerine katılacak. Batman'ı temsi edecek "Su Hayat Olsun Bitkiler Hayat Bulsun" projesi toprağın daha verimli olmasını ve buharlaşma yoluyla toprakta meydana gelen su kaybını asgari seviyeye indirmeyi hedefliyor. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batman Hürriyet Ortaokulu 'Bu Benim Eserim' Yarışmasında Bölge Finalinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement