Batman ve Bölgedeki STK Temsilcileri Sınırda Deklarasyon Yayınladı - Son Dakika
Yerel

Batman ve Bölgedeki STK Temsilcileri Sınırda Deklarasyon Yayınladı

Batman ve Bölgedeki STK Temsilcileri Sınırda Deklarasyon Yayınladı

Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerindeki sendika, oda, vakıf, dernek ve bir çok STK temsilcisi Silopi'de deklarasyon yayınladı.

18.08.2014 10:21

Işid'in, Kürt, Türkmen, Ezidi, Süryani, Keldani ve bir çok azınlıkları yok etmek için vahşet uyguladığını belirten ve aralarında Batmandan da giden STK temcileri, sınırın sıfır kilometresinde ortak bir deklarasyon yayınladı.

Yayınlanan deklarasyonda"Ortadoğu yine emperyalist güçlerin eliyle kan deryasına çevrilmektedir. Dünyanın gözü önünde Kürtlerin payına yine göç, sürgün katliam düşmektedir. Özellikle Êzidi topluluğu bugünlerde ciddi anlamda soykırımla karşı karşıya kalmıştır. Yüzyıl önce Kürt halkının ölümünde yaşam bulmaya çalışan karanlık zihniyetteki güçler, bugün Kürt halkının Rojava'daki Demokratik özerklik modelinde gerçekleşen eşit ve aydınlık gelecekte, kendi ölümleri görmüş olmalılar ki her tarafta saldırı gerçekleştirmektedirler. 2011 yılında başlayan Suriye savaşı ve Irak savaşından bu yana kaç insanın öldüğünü bilen var mı?Suriye'den ve Irak'tan milyonlarca sivil, IŞID Teröristlerinin katliam tehdidi altında. Hıristiyanlar, Süryaniler, Ezidiler, Şii Müslümanlar ve Nusayriler gibi bir çok dini grup IŞİD tarafından hedef alınmaktadır. Sadece son haftalarda binlerce kadın tecavüze uğradı ve öldürüldü. Musul yakınlarındaki Şengal'de 40.000′den fazla Şii Türkmen ile Êzidi Kürt Şengal Dağı'na kaçtı ve günlerce su ve gıda olmadan orada bulunmaktalar. Ancak Şengal Dağı'ndaki IŞİD kuşatması halen devam etmektedir. Susuzluk sebebiyle yüzlerce çocuk, kadın ve yaşlı insan hayatlarını kaybetti ve gün geçtikçe susuzluktan ölenlerin sayısı giderek artmaktadır.Bu son yaşananlar bize göstermiştir ki yarı devlet organizasyonunda olunsa bile, bir saldırı veya işgal karşısında ilk yapmanız gereken gerekli hassasiyeti göstererek halkı korumak olmalıdır" ifadelerini kullanıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman ve Bölgedeki STK Temsilcileri Sınırda Deklarasyon Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement