Batmanda Tecavüz Ve Şiddet Olaylarına İlişkin Basın Açıklaması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Batmanda Tecavüz Ve Şiddet Olaylarına İlişkin Basın Açıklaması Yapıldı

Batmanda Tecavüz Ve Şiddet Olaylarına İlişkin Basın Açıklaması Yapıldı

DBP Batman İl Örgütü, cinsel istismar ve kadına şiddet olaylarının Hükümetin yanlış politikalarıyla arttığını belirtti.

14.04.2016 08:20

DBP "Hükümet şiddet kültürüne ceza vermiyor"

Cinsel istismar ve kadına yönelik şiddete tepki göstermek amacıyla Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütü tarafından, Gülistan Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, HDP ve DBP İl Eşbaşkanları ve yöneticilerinin de katıldığı açıklamada "Tecavüz ve şiddet kültürüne karşı direniş ve mücadeleyi yükseltelim" pankartı açıldı.

Açıklamada konuşan DBP Batman İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, Türkiye'de tecavüz ve çocuk istismarlarının arttığını belirterek, "İstanbul ve birçok yerde çocuğa ve kadına yönelik taciz, tecavüz ve ölüm olayları gerçekleşti. Ensar vakfını korumak ve yapmış olduğu tecavüzü ve tacizi olumlu görmek aslında tecavüzü tüm ülkeye yaymak demektir. Bu yaklaşımları kınıyor ve sürekli karşısında duracağımızı belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

'2016'NIN İLK 3 AYINDA 200'Ü AŞKIN TECAVÜZ OLAYI GERÇEKLEŞTİ'

Kitle adına basın açıklamasını gerçekleştiren DBP İl yöneticilerinden Ekrem Değirmenci, kadın sorununun Türkiye açısından ciddi bir sorun olduğunu dile getirerek "Hükümetin kadın hakları karnesi oldukça bozuk. AKP hükümeti 2002'den bu yana kadın cinayetlerinde periyodik bir artış söz konusu. 2016'nın ilk 3 ayında 200'ü aşkın kadın ve çocuk tecavüze uğradı. Bugün Türkiye'de ortalama 5 kadın katledilmekte bir o kadarı da taciz ve tecavüze uğramakta" diye kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda Tecavüz Ve Şiddet Olaylarına İlişkin Basın Açıklaması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement