Baü Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Açılıyor - Son Dakika
Teknoloji

Baü Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Açılıyor

Baü Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Açılıyor

Dünya ve Türkiye'de yer alan sayılı üniversiteler arasında gösterilen Bahçeşehir Üniversitesi'ne dijital oyun tasarımı bölümü açılıyor.

20.07.2016 17:28

Dünya ve Türkiye'de yer alan sayılı üniversiteler arasında gösterilen Bahçeşehir Üniversitesi'ne dijital oyun tasarımı bölümü açılıyor. Dijital oyun platformunun gün geçtikçe gelişmesiyle birlikte oyun sektörüne de ağırlık verilmeye başlandı.

Oyun sektörünün büyük gelişmelere sahip olmasıyla birlikte Bahçeşehir Üniversitesi tarafından yapılan bir atılım ile Dijital Oyun Tasarımı lisans programı açılması için çalışmalara başlandı. Oyun sektörü günümüzde iş ilanları açısından oldukça önemli bir değere sahip durumda. Hollywood yapımlarıyla yarışan dijital oyun sektörü son zamanlarda öğrenci kesiminin de büyük ilgi odağı olmuş durumda.

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü ile Hedef Nedir?

Dijital oyun sektörünü oynayarak eğlence tarafının yanında iş alanına da dökmeyi hedefleyen Bahçeşehir Üniversitesi önümüzdeki güz döneminin başlangıcı ile birlikte yeni açacağı lisans programına öğrenci alımına başlayacak. Eğitim, mühendislik ve aynı zamanda sanat gibi farklı disiplinleri bir arada tutup yazılımdan dijital sanata, hikaye anlatımından prodüksiyona kadar birçok şeyi A'dan Z'ye oyun tasarımcısı olacak adaylara öğretmeyi planlıyor.

Okul Crytek, Cryengine Academy, BUG Berlin ile uluslararası iş birliği yaparak öğrencierine sektör konusunda da bilgi sahibi olmalarını sağlayacak ve aynı zamanda şirketlerin yapılacak olan projelere destek vermesini sağlayacak.

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından yeni açılan bu bölüm hakkında daha fazla bilgi almak isteyen kişiler aracılığıyla bilgi sahibi olabilirler.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Baü Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement