Bay-Gem'den Gurur Tablosu - Son Dakika
Yerel

Bay-Gem'den Gurur Tablosu

Bay-Gem\'den Gurur Tablosu

Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BAY-GEM) yeni bir rekora daha imza attı.

09.08.2014 15:13

Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BAY-GEM) yeni bir rekora daha imza attı.

Açıklanan YGS-LYS sonuçlarına göre BAY-GEM' de eğitim gören 208 öğrenciden 59 öğrenci 4 yıllık örgün üniversitelere, 47 öğrenci 2 yıllık meslek yüksek okullarına yerleşti. Başarı oranıyla özel kurumlar arasına girmeyi başaran BAY-GEM hem öğrencilerin hem de ailelerin yüzünü güldürdü.

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, Türkiye'de dereceye giren başarılı öğrencileriyle parmak ısırtmaya devam ediyor. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren toplam 208 öğrenciden 59 öğrenci 4 yıllık örgün üniversitelere, 47 öğrenci 2 yıllık meslek yüksekokullarına yerleşti. 60 öğrenci Açık Öğretim Fakültelerine okumaya hak kazanırken 42 öğrenci tercihte bulunmadı.

Başarılarına bir yenisini daha ekleyen BAYGEM ile gurur duyduklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Biz eğitim konusunda, elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bundan sonra da neler yapılması gerekiyorsa devam edeceğiz. Öğrencilerimizin gençlik merkezinde aldıkları eğitimlerden sonra üniversitelere yerleştiklerini görmek bizim en büyük gurur, onur ve mutluluk kaynağımız oluyor. 59 öğrencimiz 4 yıllık örgün üniversitelere yerleşirken en gözde olan mühendislik, öğretmenlik ve sağlıkla ilgili bölümlere yerleştiler. SAY bölüm birincimiz Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliğini, EA bölüm birincimiz Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliğini, Sözel bölüm birincimiz Ege Üniversitesi Türkçe Öğretmenliğini kazanmıştır. Bu yıl eğitim konusunda yaklaşık bin 500 öğrenciye burs ve BAYGEM'de ise, yüzlerce ailenin çocuklarına eğitimler vererek, imkanlarımız dahilinde destekte bulunuyoruz. Eğitime, dolayısıyla geleceğe yatırım yapıyoruz. Tüm öğrencilerimizi ve eğitmenlerimizi kutlarım" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bay-Gem'den Gurur Tablosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement