Baygem Başarıya Doymuyor - Son Dakika
Yerel

Baygem Başarıya Doymuyor

Baygem Başarıya Doymuyor

Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BAYGEM), kurslar sonrası YGS ve LYS sonuçlarına göre üniversitelere yerleştirilen öğrenci oranıyla yeni bir rekora daha imza attı.

14.07.2014 14:10

Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BAYGEM), kurslar sonrası YGS ve LYS sonuçlarına göre üniversitelere yerleştirilen öğrenci oranıyla yeni bir rekora daha imza attı. Yüzde 100'lük başarıya yakın oranla özel kurumlar arasına girmeyi başaran BAYGEM'de hem öğrencilerin hem de ailelerin yüzü gülüyor.

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, Türkiye'de dereceye giren başarılı öğrencileriyle parmak ısırtmaya devam ediyor. Bu kapsamda YGS ve LYS'ye giren toplam 215 öğrenciden 208'i 180 puan barajını aşarak, 4 yıllık üniversitelere girme hakkı kazandı.

BAYRAKLI'NIN GURURU OLDULAR

Yüksekokul ve fakülteye giriş tercihi yapabilecek öğrenci başarısını yüzde 100'e çıkaran ve ulusal dershaneler arasında başarı ortalamasına göre ilk beş arasında yer alan BAYGEM, başarının mutluluğunu yaşıyor. Türkiye genelinde önceki sınavlarda da başarılar elde eden BAYGEM'in öğrencileri Bayraklı'nın da gururu oldu. Başarılarına bir yenisini daha ekleyen BAYGEM'de LYS sayısal puan türüne göre dersane birincisi 392 puan alan Hüseyin Barış Aktaş, LYS eşit ağırlık puan türüne göre dersane birincisi 351 puan alan Ezgi Tan, LYS sözel puan türüne göre ise dersane birincisi 450 puanlı Esra Çal oldu. Türkiye geneli başarı sırası ise 2 bin 388 olarak gerçekleşti. Buna göre YGS ve LYS'ye giren toplam 215 öğrenciden 208'i 180 puan barajını aşarak 4 yıllık üniversiteleri tercih hakkı kazandı. Bu da BAYGEM'in başarı oranının yüzde 96.7 olmasını sağladı.

(CA)

"EĞİTİME YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR"

2009 yılında kurulduğu günden itibaren eğitime her konuda desteklerini sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'da öğrencilerin daha yukarıları hedeflemeye başladığına dikkat çekerek, "Biz eğitim konusunda, elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bundan sonra da neler yapılması gerekiyorsa devam edeceğiz. Öğrencilerimizin gençlik merkezinde aldıkları eğitimlerden sonra üniversitelere yerleştiklerini görmek bizim en büyük gurur, onur ve mutluluk kaynağımız oluyor. Bu yıl eğitim konusunda yaklaşık bin 500 öğrenciye burs ve BAYGEM'de ise, yüzlerce ailenin çocuklarına eğitimler vererek, imkanlarımız dahilinde destekte bulunuyoruz. Eğitime, dolayısıyla geleceğe yatırım yapıyoruz. Ümit ediyorum istedikleri bölümlere ve okullara yerleşirler. Tüm öğrencilerimizi ve eğitmenlerimizi kutlarım" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baygem Başarıya Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement