Bayrak Tepe Projesi İznik'e Ayrı Değer Katacak - Son Dakika
Güncel

Bayrak Tepe Projesi İznik'e Ayrı Değer Katacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve heyet İznik Roma yolundan geçerek, bölgede incelemelerde bulundu.

24.01.2015 10:51

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu, Necati Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe yönetimi, İznik Belediyesi Kent Konseyi yönetimi ve İznik halkı tarafından Ayasofya Orhan Camii önünde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ve ekibini karşıladı. İznik Kılıçaslan Caddesindeki altyapı çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra 1.Murat Hamamını ve Roma yolunu gezdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, BUSKİ Genel Müdür Yardımcıları İsmail Yılmaz, Güngör Gülenç ve İznik heyeti ile birlikte Kanalizasyon Arıtma Tesislerinin ardından Abdulvahap Tepesinde incelemelerde bulundu.

Bayrak Tepe Manevi hava katacak diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe"Tüm ilçelerimize tesisler kazandırmaya devam ediyoruz. Özellikle kent hayatının canlanması, Sosyal ve Kültürel yaşamın hareketlenmesi amacıyla, gerçek kent merkezleri oluşturulması ve burada da sosyal tesislerimizi tüm ilçelerimize kazandırılması en büyük hedeflerimiz. Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz tesisler gerçekten halkımızın büyük memnuniyetine sebep oldu. Bizde bu kapsamda da tüm ilçelerimizde ki çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu amaçla da en güzel yerlerde en güzel tesisleri yapmaya gayret ediyoruz. İşte İznik'te de bir yandan göl kenarına yapacağımız tesislerin yanında da bir yandan da İznik için çok önemli bir mekan olan ve İznik'in simgelerinden biri olan Bayraklı Tepe ve burada İznik'e bölgeye ilk gelen İslam oğullarının Sancaktarı Abdulvahap Efendi'nin bulunduğu önemli bir mekan ve İznik Bölgesinin de en çok ziyaret edilen mekanlarındandır. Bizlerde gerçekten panoramik yapısıyla tüm İznik'in manzarası İznik Gölünün manzarasının en güzel şekilde seyredildiği gün batımının en güzel şekilde hissedildiği, seyredildiği önemli bir mekan burası. Burayı da bu Abdulvahap efendiye has ve bölgeye uyacak şekilde güzel bir tasarımla güzel bir tesis kazandırmış olacağız. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışma ile birlikte burada Ay yıldız şeklinde Bayraklı Tepe'ye yakışır bir Sosyal tesis yapacağız. Muhteşem manzara görüntüsü ile Sosyal tesisimiz üzerinde de yıldızımızın olduğu ve kabrinin olduğu alan mescidi de belli bir noktaya taşıyarak güzel bir tasarım projesi ve buraya da bölgeye de değer katacak güzel bir buluşma merkezi olacak. İznik'te en önemli cazibe merkezlerinden biri olmuş olacak. Şimdiden tüm İznik'imize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da "Gönüllerin başkenti olacak demiştik, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanıma tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede İznik Bu Projeye kavuşacak ve on bin fit yukarıdan geçen uçaklar İznik'i artık fark edecek. Işıklandırma yapılacak, yeşil alanlarıyla yaşam alanlarıyla, otopark alanlarıyla ve sosyal tesisleriyle birlikte bir bütün tesis Abdulvahap tepesine kavuşturulacak. Altyapının tamamlandığı bölgelerden başlanarak yollarımız yeniden düzenlenecek. Kılıçaslan Caddesi baştan aşağı yenilenecek. Davud-i Kayseri Türbesinin yanında bulunan bölge kamulaştırılarak Çevre düzenlemesi yapılacak. İnşallah İznik tekrar gönüllerin başkenti olacak" dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ve ekibi Abdulvahap türbe ziyaretinden sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayrak Tepe Projesi İznik'e Ayrı Değer Katacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement