Yalçın Topçu, BBP'den İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Yalçın Topçu, BBP'den İstifa Etti

Büyük Birlik Partisi'nin eski genel başkanlarından ve kurucularından Yalçın Topçu, partisinden istifa etti.

03.02.2014 20:34  Güncelleme: 08:34

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) eski genel başkanlarından ve kurucularından Yalçın Topçu, partisinden istifa etti. Topçu, " AK Parti'ye geçeceği" yönündeki haberleri ise yalanlayarak, "Başka bir partiye geçmem söz konusu değil" dedi.

GENEL BAŞKANLIK YAPMIŞTI

BBP'nin eski genel başkanlarından Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından 24 Mayıs 2009-12 Haziran 2011 tarihleri arasında genel başkanlık görevini üstlenen Yalçın Topçu, parti üyeliğinden istifa etti.

İstifası ile ilgili olarak ANKA muhabirine açıklamalarda bulunan Topçu, siyaseti birçok kişinin "ticarethane" olarak gördüğünü söyledi.

"17 ARALIK MİLLETE ZARAR VERDİ"

17 Aralık operasyonun ardından Cemaat ile AK Parti arasında yaşanan çatışmanın millete ve millet iradesine zarar verdiğini söyleyen Topçu, "O ona vuruyor, o ona vuruyor. Çok kötü bir durum. Filler dövüşüyor olan zavallı çimlere oluyor, millete oluyor. Benzine zam geldi, döviz yükseldi. Olan vatandaşa oldu" dedi.

Bu süreçte siyasetin çok kirlendiğini söyleyen Topçu, istifasının siyasete ara vermek gibi algılanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Siyaset sadece turuncu koltuklarda yapılmaz" ifadelerini kullandı. "Siyasetin delikanlı yüzü olmalı" diyen Topçu, "Ben de istifamla umarım bazılarına bunu gösterebilirim" şeklinde konuştu.

"BAŞKA BİR PARTİYE GEÇMEYECEĞİM"

BBP'den istifasının ardından AK Parti'ye katılacağı iddialarına da değinen Topçu, "Ben Tayyip Bey'e uzak biri değilim. Arayıp bu isteğimi dile getirebilirim. Eğer böyle bir niyetim olsaydı ilk günden bunu yapardım. "Ben AK Parti'ye katılmak istiyorum' dedikten sonra Tayyip Bey beni kabul etmeyecek miydi? Sonuçta 10-20 bin kişinin üzerinde bir nüfusumuz var ama ben bunu yapmadım. Şuan için de başka bir partiye geçmem söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Genel Başkanlık görevinden ayrılmasından sonra partinin karar organlarında yer almadığını da söyleyen Topçu, partisinin 17 Aralık sürecinde aldığı bazı kararların kendisini rahatsız ettiğini vurguladı.

"MUHSİN BAŞKAN OLSA O DA BU KARARI ALIRDI"

Muhsin Yazıcıoğlu ile çok eski dostlukları olduğunu söyleyen Topçu, "Şimdi benim bu kararım Muhsin Başkan'ın da olsa vereceği bir karardı. O olsa ne yapardı diye düşünerek bu kararı aldım" dedi.

Topçu, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kimi destekleyeceğinin sorulması üzerine ise yorum yapmaktan kaçındı.

Yalçın Topçu, BBP\'den İstifa Etti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yalçın Topçu, BBP'den İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • aaa@aaa.com: sayın yalçın topçunun melih gökçekdn kaç tan ebüfe alıp işlettiği konusunda dolaşan dedikodular var şimdi sayın topçuya sormak lazım değermiydi 15 19 Yanıtla
  • alperen: muhsin başkanın emanetine hıyanet eden bir insansın. o kutlu davanın yakasını bıraktığın için şükürler olsun.referandumda evetçi olup sattıgın davandan çok kar ettin.ama parayı biraz hızlı yedin galiba.ülkücülerin artık biraraya gelmesi lazım mhp bbp birleşmeli. 17 1 Yanıtla
  • zeliha: AK PARTİden özgürrr iraderiyle istifa eden beyzade milletvekilleriyle dirsek temasında olan bir BBP, Muhsin Başkanın BBPsi olamaz. O bakımın Yalçın Topçuyu bizatihi tebrik ediyor, seçim sonrasi karnından konuşanlarla görüşürüz diyorum. Allhu alem. 4 9 Yanıtla

Advertisement