Adı CHP ile Anılan Bekaroğlu: Atatürk'e Hakaret Etmedim - Son Dakika
Güncel

Adı CHP ile Anılan Bekaroğlu: Atatürk'e Hakaret Etmedim

CHP Parti Meclisi üyeliği için adı gündeme gelen Eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "Benim geçmişim ortadadır, kimseye hakaret etmedim." dedi.

29.08.2014 11:26  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi (PM) üyeliği için adı gündeme gelen Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "Atatürk'e hakaret ettiğim doğru değil. Benim geçmişim ortadadır, her şeyim açıktır, kimseye hakaret etmem, etmedim" dedi.

Bekaroğlu, Gerçek Gündem'e yaptığı açıklamada, 1993 yılında yazdığı söz konusu yazıyı okuyan kişinin eğer art niyetli değilse böyle bir sonuç çıkarmayacağını ifade etti. Yazının Atatürk'le ve Atatürkçülükle bir ilgisi olmadığını belirten Bekaroğlu, "O yazı ilk "İslamcılık' ve İran Devrimi eleştirisidir. Yazıda ironik bir dil kullanılarak bir dönem İslamcılığının nasıl şekilci ve yüzeysel olduğu anlatılmıştır, sonra da "bu muhasebeyi yapanlar var mı?' diye sorulmuştur. Ne var ki önce 28 Şubat döneminde, sonra da 1999 yılında Fazilet Partisi'nde milletvekili olduğumda yazının tamamı okunmadan "Namaza yaklaşmayınız' misali saldırılar olmuş, benim Atatürk'e hakaret ettiğim iddia edilmiştir. Bu doğru değil; benim geçmişim ortadadır, her şeyim açıktır, kimseye hakaret etmem, etmedim" dedi.

Sözü edilen yazı nedeniyle YÖK'ün suç duyurusu ile 28 Şubat mahkemelerinde yargılandığını ve beraat ettiğini kaydeden Bekaroğlu, "Ayrıca aynı gerekçelerle 1996 yılında profesörlüğe yükseltilmem, jüri üyelerinin oy birliği ile verdikleri olumlu rapora rağmen, reddedildi. Daha sonra yine bölge idare mahkemesi kararı ile profesör oldum. YÖK bu karara itiraz etti ama Danıştay kararı onayladı" dedi.

Kendisinin "Lazcı" olduğu ve ana dilde eğitimi savunduğunun da ifade edildiğini kaydeden Bekaroğlu, "Benim her şeyim açık. Düşüncelerimi hiçbir dönem saklamadım, inandığım ve düşündüğüm gibi de yaşadım. Evet, amacı Laz dili ve kültürünü araştırmak olan Laz Enstitüsü'nün kurucusu ve Başkanıyım. Ana dille eğitimi de savunuyorum. Ama ülkenin birliğinden yanayım; Türkiye'de yaşayan herkesin kendi dili ile eğitim alma hakkının en temel haklardan biri olduğu ama eşit yurttaşlık ve ülkenin birliği için ortak/resmi bir dilin (bu dilin Türkçe olduğu tartışılmaz)) tüm yurttaşların öğrenmesi gerektiğini söylüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Adı CHP ile Anılan Bekaroğlu: Atatürk'e Hakaret Etmedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement