Belde Sakinlerinden Tabelalı Hizmet - Son Dakika
Yerel

Belde Sakinlerinden Tabelalı Hizmet

Belde Sakinlerinden Tabelalı Hizmet

Hakkari-Çukurca karayolunun dokuz gündür kapalı olması nedeniyle tek ulaşım noktası olan Durankaya beldesinde vatandaşlar tahtadan tabela yaparak araç sürücülerine yardımcı oldu.

19.08.2015 14:26

Hakkari- Çukurca karayolunun dokuz gündür kapalı olması nedeniyle tek ulaşım noktası olan Durankaya beldesinde vatandaşlar tahtadan tabela yaparak araç sürücülerine yardımcı oldu.

PKK'nın döşediği mayınlı tuzaklardan dolayı 9 günden beri ulaşıma kapalı bulunan Hakkari-Çukurca karayolu hala açılmadı. Şehirden 7 kilometre mesafede bulunan Depin Polis Kontrol Noktasında güvenlik gerekçesi ile araçlar Çukurca istikametine bırakılmazken, yöre halkı tek geçiş noktası olan Durankaya beldesinden geçen alternatif yolu kullanıyor. Hiçbir önlemin alınmadığı Durankaya beldesi yolunda belde sakinleri kendi imkanları ile önlem almaya başladı. Çukurca ve Şırnak istikametinden gelen araç sürücülerinin yollarını şaşırması üzerine belde sakinleri kendi imkanları ile yol kenarına tahtadan tabela yaparak üzerine gidilecek yönlerin istikametlerini yazdı.

Pınarbaşı mahallesi Muhtarı Devlet Yılmaz, yüzlerce aracın Üzümcü köyü üzerinden Durankaya beldesi yol güzergahını kullanmasına rağmen karayolunun hiçbir noktasında tabela bulunmadığını ifade ederek, kendi imkanları ile tahtadan tabela yaptıklarını söyledi.

Belde sakinleri, günde onlarca aracın geçtiği beldelerinde tabela olmadığı için sürücülerin sıkıntı yaşadıklarını belirterek, belde girişinde tabela kurarak örnek davranış sergileyen Muhtar Devlet Yılmaz, azaları Musa Keskin ve Rasim Ercan'a teşekkür etti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belde Sakinlerinden Tabelalı Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement