Zonguldak'ta Belediye Parası Olmayınca Yollar İçin Kampanya Açtı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Belediye Parası Olmayınca Yollar İçin Kampanya Açtı

Zonguldak'ta, borçları nedeniyle 6 kilometrelik yolu tamamlayamayınca çareyi yardım kampanyası başlatmakta buldu.

02.09.2014 15:24  Güncelleme: 16:55

Kilimli ilçesine bağlı Gelik Belde Belediyesi, 6 kilometrelik yolun yapımı için yardım kampanyası başlattı.

Belediye Başkanı Burhan Sezgin, gazetecilere, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıs 2010'daki grizu patlamasında 30 madencinin hayatını kaybetmesinin ardından beldeyle ilçe arasında 13 kilometrelik yol yapıldığını söyledi.

Çalışmalar doğrultusunda mahalle aralarındaki 6 kilometrelik yolun eksik bırakıldığını öne süren Sezgin, şöyle konuştu:

"Eski Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, o dönem yapılması için 13 kilometre yol söylemişti ancak ilçe yolu da dahil olunca 5-6 kilometrelik yol oraya kaydı. Beldemizde eksik kalan yollarımız var. Bu yolları belediyemizin imkanlarıyla yapmamız mümkün değildi. Belediye başkanlığını kazanmamın ardından yolların yapılacağı konusunda söz verdim. Yolların bir bölümünü beldemizdeki iş adamları yapacak. Kampanyamıza dahil olan Ayiçi Mahallesi'ndeki yol için de çalışma başlattık. Oradaki vatandaşlarımız yolları için eylem yaptı. Haklılar,oradaki tozu toprağı çekiyorlar. Beldemizde yaşayanların kampanyamıza destek olmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra siyasi partileri ile iş adamlarından destek bekliyoruz."

Bozuk yolların yapımı için 1,5 milyon liraya ihtiyaç duyduklarını anlatan Sezgin, "Bu paranın yeterli olacağını düşünüyoruz. Kısa zamanda kampanyamız duyurulur. Kampanya kapsamında yatırılacak parayı Kilimli Zonguldak Gelik Güzelleştirme Derneği hesabında toparlamayı düşünüyoruz. Belediyemizin hesapları blokeli olduğu için başka hesapta topluyoruz. Başkanlık maaşımı aldığımda ben de maaşımı bu hesaba yatırarak katkıda bulunacağım" ifadesini kullandı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Belediye Parası Olmayınca Yollar İçin Kampanya Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement