Belediye Mehteranı Anafartalar Zaferi'nde - Son Dakika
Güncel

Belediye Mehteranı Anafartalar Zaferi'nde

Belediye Mehteranı Anafartalar Zaferi\'nde

Kurulduğundan bu yana İznik'i tüm dünya'ya tanıtan gururumuz İznik Belediyesi Mehteran Takımı yine büyük bir gösteriye imza attı.

11.08.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de düzenlenen Türkiye'nin en büyük etkinliklerinden biri olan ve Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen Anafartalar Zaferi'nin 101. yılı törenlerine İznik Belediyesi Mehteran Takımı damga vurdu.

Anafartalar Grup Komutanı Kurmay Albay Mustafa Kemal'in yönettiği Türk Ordusunun muhteşem zaferiyle sonuçlanan Anafartalar Zaferi'nin 101. yılı Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Gelibolu Yarımadası'nda Conkbayırı'nda saat 10:00'da gerçekleştirilen ilk resmi tören Atatürk büstüne çelenk bırakılması, saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı'nın okunması, Bayrağın göndere çekilmesi, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla başladı.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal da yaptığı konuşmada özveri ve kardeşlik kelimelerinin tam karşılığının Çanakkale olduğunu ifade ederek; "Herkes bilir ki, bu topraklarda yürütülen mücadele, birlik ve dirliğin manasıdır. Çanakkale ve özellikle Anafartalar, Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözünün yazıldığı yerdir" dedi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDE DEV GÖSTERİ

İznik Belediyesi Mehteran Takımı törenlerin ardından ikinci büyük gösterisini ise Türkiye'nin kalbi olan Çanakkale Şehitliğinde gerçekleştirdi. Burada yerli ve yabancı turistler mehteran takımımıza büyük ilgi gösterdiler.

AKÇAALAN BAŞKAN SARGIN'A TEŞEKKÜR ETTİ

İznik Belediyesi Mehteran Takımının Kurucusu olan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadir Akçaalan yaptığı açıklamada "Yine büyük bir gösteriye imza attık. İlçemizin tanıtımı için var gücümüzle çalışacağız. Bize Bu imkânı veren Sayın Belediye Başkanımız Osman Sargın ve değerli ekibine teşekkür ediyoruz"diye konuştu.

BAŞKAN SARGIN "GURUR DUYUYORUZ"

"İznik'imizin gururu mehter takımımız bizlerin göğsünü kabartmaya devam ediyor. Ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde ilçemizi en iyi şekilde temsil eden mehter takımımıza İznik halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye Mehteranı Anafartalar Zaferi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement