Belediye Otobüsleri Kaldırdı Ankaralılar İsyan Etti - Son Dakika
Güncel

Belediye Otobüsleri Kaldırdı Ankaralılar İsyan Etti

Ankara'nın yeni ulaşım planına göre, metro güzergâhı ile aynı güzergâhta olan otobüs hatları iptal oldu, metro ringlerine yönlendirilen Ankaralılar isyan etti.

25.08.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın yeni ulaşım planına göre, metro güzergâhı ile aynı güzergâhta olan otobüs hatları iptal oldu, metro ringlerine yönlendirilen Ankaralılar isyan etti.

Şikayetvar'ın haberine göre: Ankara'da yeni ulaşım planı vatandaşları mağdur ediyor. Metro güzergâhı ile aynı güzergâha giden tüm otobüsler "toplu taşımacılığı raylı sisteme yönlendirme amacıyla" iptal edildi. Yeni düzenlemeyle ile kent merkezine yapılan otobüs seferleri metroya yönlendirildi. Aktarma yaptıkları için daha fazla ücret ödemek zorunda kalan vatandaşlar ise yeni düzenlemeye tepki gösterdi.

-"YENİ SİSTEM MAĞDUR EDİYOR"-

Uygulamanın başlamasıyla birlikte ringe dönüştürülen otobüsler sadece en yakın metro duraklarına yolcu taşımaya başladı. Durumdan habersiz saatlerce otobüs bekleyenler, yeni uygulamanın da yeterince duyurulmamasını eleştirirken, sistemin mağdur ettiğini aktardı.

-"OTOBÜSLERİ KALDIRDI BİZE ÇİFT ÖDEMEYE YAPTIRIYOR"-

Şikayetler şöyle:

" Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sincan, Etimesgut, Eryaman, Elvankent otobüslerini kaldırıp halkı metroya yönlendirmesinden şikayetçiyim! Çift vesait çift ödeme yapıyoruz..."

"Fatih'te oturup Tunalı Hilmi'de çalışan biri olarak ve daha önce otobüsler kaldırılmadan bile zor olan ulaşım şimdi daha da zorlaştırılmış Kızılay+Tunalı seferi zaten 2 saati bulurken şimdi çekilmez bir hal almıştır. Metro geldi denilerek Kızılay seferleri kaldırılmış ve sanki Fatih-Eryaman halkının tamamı metro istasyonu sınırı çevresinde oturuyor gibi düşünülmüştür. Evimden metroya yürüme mesafesi 20 dakika olduğu için bir kere bile sabahları tercih edemedim. Şimdi önce Ümitköy metrosu, daha sonra metro ile Kızılay oradan da Tunalı. Ne kadar kolay değil mi? Zaten zor olan yaşamımızı iyice zorlaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayan bu uygulamayı kınıyorum."

-"SAATLERCE OTOBÜS BEKLEDİM HABERSİZ UYGULAMA BAŞLATTILAR"-

"Saatlerde belediye otobüsünün gelmesini bekledim meğer yeni uygulamadan dolayı ringe dönüştürmüşler, anket yaptınız mı? Halka sordunuz mu? Bu uygulamayı kim destekliyor? Uzak yerlere gidenleri de düşünün ringler işimiz kolaylaştırmıyor derhal eski sisteme dönülsün lütfen."

-"UZUN YOLLAR ARTIK DAHA UZAK!"-

"Otobüsleri nasıl kaldırabilirsiniz? Bizim oturduğumuz yer ve iş yerim arası oldukça uzak. Metroya da vakit kaybı olduğu için gitmiyordum ama artık mecbur bıraktınız. Böyle sistem istemiyoruz herkes mağdur oluyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Belediye Otobüsleri Kaldırdı Ankaralılar İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement