Benim Odam" Adlı Program Lösemi Hastası Çocuğun Odasını Yeniledi - Son Dakika
Güncel

Benim Odam" Adlı Program Lösemi Hastası Çocuğun Odasını Yeniledi

Benim Odam" Adlı Program Lösemi Hastası Çocuğun Odasını Yeniledi

Türkiye’de lösemi hastası çocuklarının odalarını yenilemeye yönelik hazırlanan "Benim Odam" adlı televizyon programın ilk bölümü Bilecik’te çekildi.

07.03.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de lösemi hastası çocuklarının odalarını yenilemeye yönelik hazırlanan "Benim Odam" adlı televizyon programın ilk bölümü Bilecik'te çekildi.

Bilecik Belediyesi ve Türk Kızılay'ı işbirliğinde gerçekleşen "Benim Odam" adlı televizyon programı, lösemi hastası çocukları sevindirmeye Bilecik'ten başlayarak, lösemi hastalığını yenen bir çocuğun odasını yeniledi. Program hakkında bilgi veren programın sunucusu Yasemin Yenidokur, lösemi hastalığını yenen 15 yaşındaki Cihan Keskin'in isteklerinin kendilerini için çok önemli olduğunu belirtti. Yenidokur, "Onun yaşayacağı alan sonuçta burası. Artık içeride yatmayacak, kendi odasında yatacak, kendi odasını kullanacak. Salonda ders çalışmayacak, ya da yatağın üstünde ders çalışmayacak. Burada kendi çalışma masasında çalışacak. Kendi kitaplarını koyacağı bir kitaplığı var. Kendi istediği gibi arabalı bir yatağı var. Kendi çekmecesi var ve arabalı bir halısı var. Yerlerde parke yoktu, parke yaptık. Bu onun sağlığı açısından çok daha iyi oldu. Perdelerini ona göre tasarladık. Umarım güzel günlerde kullanır" dedi.

"BU SEVİNCİNE BİZ DE ORTAK OLALIM DEDİK"

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise, bir çalışmaya başladıklarını ve başlangıca da buradan başladıklarını kaydetti. Nayir, "Bursa merkezde bir televizyonumuzun Bilecik'i seçmiş olması da bizim için de güzel. Her şeyden güzeli bir gencimizi sevindirebilmek. Ona bir cesaret kaynağı, bir moral kaynağı olabilmek. Gelir misiniz dediler, biz de geliriz dedik. En azından biz de bu sevgiye, sevince ortak olalım istedik. Bu projeyi düşünen ve gerçekleştirenlere yeniden teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"CİHAN'IN HASTALIĞI YÜZDE 70'LERDEN YÜZDE 30'LARA DÜŞTÜ

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar da, ailenin özel durumları olduğunu ve bir tek asgari ücret ile geçindiklerine dikkat çekti. Çınar, "Bu evin 350 TL kirası var ve ilaç masrafları çok oluyor. Cihan'ın hastalık oranı yüzde 70 iken, şimdi biraz daha iyileşmeye doğru gittiği için yüzde 30'a düşürmüşler. ve bazı ilaçlardan devlet desteğini kesmişler. Dolayısıyla bununla ilgili sıkıntıları vardı. O sıkıntılara bizler yardımcı olduk. Artık önümüzdeki dönemde inşallah sıkıntılara yardımcı olmaya devam edeceğiz. Çünkü Cihan'ı tam gözle hayata tutundurmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yenilenen Cihan'ın odası kendisine teslim edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Benim Odam' Adlı Program Lösemi Hastası Çocuğun Odasını Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement