Bereket Ormanı Fidan Dikme Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bereket Ormanı Fidan Dikme Etkinliği

Antalya Valisi Muammer Türker, bir taraftan ekonomik değerleri milli ekonominin hizmetine sunarken bir taraftan da çevreyi korumak gerektiğini belirtti.

26.03.2015 16:20

Antalya Valisi Muammer Türker, bir taraftan ekonomik değerleri milli ekonominin hizmetine sunarken bir taraftan da çevreyi korumak gerektiğini belirtti.

Vali Türker, eşi Filiz Türker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Orman Genel Müdürlüğü Bereket Ormanı Fidan Dikme etkinliğine katıldı.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk'ün ev sahipliğinde Aksu ilçesi Yeşil Karaman Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Türker, etkinliğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilde aynı saatte gerçekleştirildiğini bildirdi.

Antalya'nın yüzde 56'sının, Türkiye'nin ise yüzde 27'sinin orman alanı olduğunu ifade eden Türker, Türkiye gibi bir ülke için orman alanlarının yetersiz olduğunu, bu oranın hızla artırılması gerektiğine dikkati çekti.

Orman alanlarının iyi işletilmesinin de önem taşıdığını dile getiren Türker, var olan ormanların gençleştirilerek ekonomiye daha iyi şekilde kazandırılması gerektiğini, önceliğin kesmek değil, dikmek olduğunu ifade etti.

Antalya ekonomisinde tarım ve turizmin önemine işaret eden Türker, şöyle konuştu:

"Bu anlamda maden ocakları etrafında yürüyen tartışmada bu hassasiyeti gösteren kesimlere teşekkür ediyorum. Ekonomik değerlerimizi bir taraftan milli ekonominin hizmetine sunarken, bir taraftan da yeşili ve çevreyi korumamız, onu tahrip etmeden çalışmamız gerçeğini gözden ırak tutmamamız gerekiyor. Biz de Valilik olarak bu çerçevede ilgili kurumlarımızın katılımı ve katkısıyla yeni bir mekanizma geliştirdik. Bunu kamuoyu ile paylaştık."

Etkinlikte, Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Türker ve eşi Filiz Türker tarafından verildi.

Tören, katılımcıların 25 hektarlık Bereket Ormanı alanına fidan dikmeleri ve ilk can suyunu vermelerinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bereket Ormanı Fidan Dikme Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement