Bergama'da "Bütünşehir" Hazırlığı - Son Dakika
Yerel

Bergama'da "Bütünşehir" Hazırlığı

Bergama\'da "Bütünşehir" Hazırlığı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası ile büyükşehir sınırlarına bağlanacak Bergama'da bir toplantı düzenledi.

04.01.2013 12:08  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bütünşehir Yasası" ile büyükşehir sınırlarına bağlanacak Bergama'da bir toplantı düzenledi. Toplantıya Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ayazkent Belediye Başkanı Hasan Gürsel Altuğ, Bölcek Belediye Başkanı Teyfik Üreten, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam, Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun, muhtarlar ve meclis üyeleri katıldı.

Başkan Kocaoğlu, koordinasyon toplantısında yeni yasa ile ilgili bilgi verdi, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Yürürlüğe giren yasayla artık önümüzde yeni bir süreç başlıyor.Bergama'nın 114 köyünün tüzel kişiliği sona erecek, beş beldemizin belediye başkanlıkları sona erecek. Bergama Belediyesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sınırları içine girecek" dedi.

Gönenç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun toplantıyla, yeni süreçte neler yaşanacağı, Büyükşehir Belediyesi'ne daha önce katılan ilçelerde yürütülen çalışmalar ve bölgede yapılması tasarlanan projelerle ilgili bilgi verdiğini söyledi. Gönenç,"Yaklaşık 15 ay öncesinden çalışmalara başlayan Kocaoğlu'na duyarlılığı ve ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantıda bölgenin acil sıkıntılarını not alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, " Yeni yasayla 9 ilçe, 23 belde, 380 civarında köy bize bağlanıyor. Bizim görevi devralmamız 2014 yılındaki yerel seçimlerden sonra olacak. Bu bir yılı aşkın süre planlama açısından, ihtiyaçların tespitinin değerlendirilmesi açısından çok önemli.

Dere ıslahı, kanalizasyon, arıtma, ulaşım, planlama gibi ihtiyaçların büyükşehir belediyesi tarafından yürütülmesinin bütüncüllük açısından doğru olduğuna inanıyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak her kesime ve her yere eşit hizmet götürmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, toplantının bölgeyi tanıma açısından oldukça önemli olduğunu ve ilerleyen süreçlerde daha detaylı toplantılar gerçekleştirileceğini söyledi.

Çalışmaların hızla hayata geçirileceğini anlatan Kocaoğlu, geçmiş dönemde büyükşehir sınırlarına bağlanan belde ve ilçelere ayrım yapmadan hizmet götürdüklerini vurguladı.

"Yasada önemli bulduğum iki konu var" diyen Kocaoğlu, köy muhtarlıklarının ve belde belediyelerin kaldırılmasının çeşitli sorunlar yaratabileceğini belirtti. Yerelden yönetimin önemli olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, köyü muhtar kadar, beldeyi başkanı kadar kimsenin bilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Köy muhtarlıklarının ve belde belediyelerinin kaldırılmasının sorunların çözülmesi ve yerelleşme açısından sakıncalı bulduğunu sözlerine ekleyen Kocaoğlu, yerel yönetimleri güçlü olan devletlerde her türlü yatırım, kalkınma ve demokrasinin geliştiğinin altını çizdi.

Çalışmaların yerelde kalkınma hedefi göz önünde alınarak yaşama geçtiğini belirten Başkan Kocaoğlu, kendilerine yeni bağlanacak yerlerin durumlarına ilave olarak stratejik plan, ulaşım ve imar gibi konularda plan ve projelerin hazırlanacağını söyledi. Çalışmaların hızlı ve aksamadan ilerlemesi adına Büyükşehir'e yeni bağlanan bölgelerde hizmet noktaları kurulacağını ifade eden Başkan,

bu yöndeki çalışmaların hızla sürdüğünü dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama'da 'Bütünşehir' Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement