Bernie Sanders Bu Kez Clinton'a Fark Attı - Son Dakika
Dünya

Bernie Sanders Bu Kez Clinton'a Fark Attı

Bernie Sanders Bu Kez Clinton\'a Fark Attı

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkan adaylarının belirleneceği önseçimlerin ikinci durağı New Hampshire'da sonuçlar belli oldu.

11.02.2016 16:47

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkan adaylarının belirleneceği önseçimlerin ikinci durağı New Hampshire'da sonuçlar belli oldu.

Cumhuriyetçi Parti'de milyarder işadamı Donald Trump, Demokrat Parti'de ise Vermont Senatörü Bernie Sanders rakiplerini geride bıraktı.

Henüz adayların topladığı kesin oy oranları ilan edilmezken, önseçime katılımın ise rekor düzeyde yüksek olduğu açıklandı.

Cumhuriyetçiler cephesinde Donald Trump'ın ardından Iowa Valisi John Kasich ikinci geldi. Geçtiğimiz hafta Iowa önseçiminin galibi Ted Cruz ise yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Cumhuriyetçi Parti'de Iowa'da az farkla Trump'ın gerisinde üçüncü olan Florida Senatörü Marco Rubio bu kez bir sıra daha geriye düştü.

New Hampshire'dan çıkacak sonuçlar, 8 Kasım'daki başkanlık seçiminde partileri adına yarışmayı hedefleyen adaylar için büyük önem arzediyordu.

Demokrat Parti'de kendini Demokratik Sosyalist olarak tanımlayan Bernie Sanders, rakibi Hillary Clinton'a karşı önemli başarı elde etti.

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 11 Şubat 2016

İzlenme oranı:

Oylar Açıklaması

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Bernie Sanders Bu Kez Clinton'a Fark Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement