Beş Ülkeden Gençler Okul ve Mezarlık Duvarlarını Boyadı - Son Dakika
Yerel

Beş Ülkeden Gençler Okul ve Mezarlık Duvarlarını Boyadı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı'na katılmak için gelen aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 5 ayrı ülkeden 9 genç, Dursunbey Kız Meslek Lisesi ile Dursunbey Mezarlığını'nın istinat duvarlarını boyadı.

13.07.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı'na katılmak için gelen aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 5 ayrı ülkeden 9 genç, Dursunbey Kız Meslek Lisesi ile Dursunbey Mezarlığını'nın istinat duvarlarını boyadı.

Dursunbey Belediye başkanı Ramazan Bahçavan, gençlerin yaz kampını ilçede geçirmek için geldiğini ve kendilerine "İlçede ne tür çalışmalar yapabiliriz" sorusu üzerine böyle bir görev verdiklerini söyledi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bahçavan, şunları kaydetti:

"Okulların tatil olması nedeniyle Dursunbey Kız Meslek Lisesi ve Dursunbey Mezarlığı istinat duvarlarını yenilemiştik. Bu duvarlarının boyama işini ise yaz kampını ilçemizde geçiren aralarında Türklerin de bulunduğu Fransa, İspanya, Güney Kore ve Tayvan'dan gelen öğrenciler üstlendi. Çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Boş zamanlarında ilçemizi gezme imkanı buluyorlar. Kendilerine ilçemizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum."

Kampa katılan gençlerden Meryem Aydın ise, "Arkadaşlarımızla Dursunbey'i tercih ettik. Dursunbey Belediyesi bize Kız Meslek Lisesi ve Dursunbey Mezarlığı Duvarı boyanacak dedi. Bizlerde fırçaları elimize aldık. 15 gün boyunca ilçede bize verilen görevleri yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

Öğrenciler aynı zamanda ilçe halkının kendilerine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirttiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beş Ülkeden Gençler Okul ve Mezarlık Duvarlarını Boyadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement