Beşiktaş Galibiyet Serisi Peşinde - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Galibiyet Serisi Peşinde

Ali Danaş, İstanbul-DHA Süper Ligin 26. haftasında Başakşehirspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş kalan 9 haftayı kayıpsız bir şekilde geçmek ve şampiyonluğa ulaşmak için seri galibiyet peşinde.

05.04.2015 11:03

Ali Danaş, İstanbul-DHA

Süper Ligin 26. haftasında Başakşehirspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş kalan 9 haftayı kayıpsız bir şekilde geçmek ve şampiyonluğa ulaşmak için seri galibiyet peşinde. 54 puanı olan siyah beyazlılar Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından maç eksiği ile 3.sırada bulunuyor.

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA İLK ENGEL BAŞAKŞEHİRSPOR

Önümüzdeki sezon açılacak olan Vodafone Arena'ya şampiyon olarak gitmeyi hedefleyen Beşiktaş için önündeki ilk engel Başakşehirspor.

Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı Başakşehirspor ligde bu sezon oynadığı futbol ve aldığı flaş sonuçlarla takdir topladı ve sıralamada 4'üncülüğe kadar yükseldi. Ligin en az gol yiyen takımı olan Başakşehirspor bu sezon Galatasaray'ı ilk devrede 4-0 ile geçerken Telekom Arena'da 2-0 geriden gelip 2-2 berabere kalmayı başarmıştı.

Beşiktaş'a ters gelen futbolu ve aldığı skorlarla daha önceki yıllarda adından sıkça söz ettiren Abdullah Avcı'nın bu kez Beşiktaş'a karşı nasıl bir skor alacağı merak konusu. Ligin ilk yarısında oynanan maçı 2-1 kazanan siyah beyazlılar Abdullah Avcı karşısındaki şanssızlıklarını bir nevi kırmış olmasına rağmen yine de temkini elden bırakmıyor.

SLAVEN BİLİC BAŞAKŞEHİRSPOR'U EZBERLETTİ

Teknik direktör Slaven Bilic, hafta boyu yaptırdığı idmanlarda Başakşehir'in oyun planını futbolcularına adeta ezberletti.

Başakşehir'in Türkiye'nin en iyi kontra atak yapan ve zor gol yiyen takımı olduğunu sürekli yineleyen Bilic, özellikle duran topların maçın sonucuna mutlak etki edeceğini düşünüyor. Ancak Hırvat hocayı düşündüren konu takımının duran toplar ve kornerlerdeki başarısızlığı. İdmanlarda duran top organizasyonları ve frikikler üzerinde ısrarla duran Bilic savunma oyuncularının rakip ceza sahasında daha agresif ve hareketli olmalarını istiyor.

Veli Kavlak'ın cezası sebebiyle oynamayacak olmasından dolayı Oğuzhan ve Tolgay arasında kararsız kalan Slaven Bilic, Tolgay iyileşmesine rağmen iki futbolcu arasındaki kararını son iki idmandaki performanslarına göre karar verecek.

Fenerbahçe maçında yedek soyundurduğu Olcay'ı yeniden ilk on bire koyacak olan Hırvat çalıştırıcı, Jose Sosa'yı bu kez gerçek yeri olan 10 numara pozisyonunda oynatacak.

BAŞAKŞEHİRSPOR KENDİ EVİNDE DEPLASMANDA

Beşiktaş ile Başakşehirspor'u karşı karşıya getirecek olan mücadele ilginç bir ev sahipliğine de sahne olacak.

Karşılaşmanın oynanacağı Fatih Terim Stadı aynı zamanda Başakşehir'in iç saha maçlarını oynadığı resmi stadı konumunda. Vodafone Arena inşaatından dolayı iç saha maçlarının statları konusunda sıkıntı yaşayan Beşiktaş'a dostluk elini uzatan Başakşehirspor ligin ilk yarısında olduğu gibi stadını yine siyah-beyazlılara tahsis etti. Ancak ilk maç kendileri ile oynayacakları maça denk geldi. Başakşehirspor bu durumda Beşiktaş ile oynayacağı maçta ilginç bir şekilde kendi stadında deplasman takımı olarak sahaya çıkacak. Turuncu-lacivertliler böylece hem ilk devredeki iç saha hem ikinci devredeki deplasman maçını kendi stadında oynamış olacak.

İKİ TRİBÜN KAPALI OLACAK

Beşiktaş'ın SAİ Kayseri Erciyesspor ile oynadığı maç sonrası PFDK'dan tribün kapatma cezası alan siyah beyazlılar cezasını Başakşehirspor maçında çekecek. Batı tribünü ve Kuzey kale arkasına seyirci alınmayacağı için stadın yarısı boş kalacak.

BEŞİKTAŞ'IN EKSİK FUTBOLCULARI AZALDI

Hafta başından bu yana art arda gelen sakatlık haberleri ile morali bozulan siyah-beyazlılar sakat futbolculardan Mustafa Pektemek, Atiba ve Tolgay'ın antrenmanlara çıkmaya başlamasıyla rahat bir nefes aldı. Cenk Gönen'in de iyileşerek takıma dönmesiyle kalede sorun yaşamayacak olan Beşiktaş'ta cezalı olan Veli Kavlak'ın yanı sıra Miloseviç, İsmail, Opare ve Tolga Zengin sakatlıkları sebebi ile pazartesi akşamı kadroda olmayacak isimler.

5 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Beşiktaş'ta tam beş futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Başakşehirspor maçında kadroda olacak Gökhan Töre, Demba Ba, Kerim Frei, Serdar Kurtuluş ve Olcay Şahan üçer sarı kartla haftalardır ceza sınırında bulunuyor. Bu beş futbolcudan sarı kart görecek olanlar önümüzdeki hafta oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşecekler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Galibiyet Serisi Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement