Beşiktaş'ta 12 Eylül Utanç Müzesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta 12 Eylül Utanç Müzesi Açıldı

Beşiktaş Belediyesi, 12 Eylül askeri darbesinde yaşananları anlatmak adına ‘12 Eylül Utanç Müzesi’ açtı.

26.09.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, 12 Eylül askeri darbesinde yaşananları anlatmak adına '12 Eylül Utanç Müzesi' açtı. Müzede işkence aletleri, darağacı, idam edilenlerin fotoğrafları yer alırken, Soma'da hayatını kaybeden madenciler de unutulmadı.

Beşiktaş Belediyesi Ortaköy'de bulunan Beşiktaş Kültür Merkezi'nde '12 Eylül Utanç Müzesi' açtı. Müzenin açılışını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, davetlilere müzeyi gezdirdi. Müzede sergilenen fotoğrafların sahiplerini tanıtan Hazinedar, 12 Eylül'de yaşananlardan bahsetti. Müzede ise o dönemde idam edilen, işkenceye maruz kalan kişilerin fotoğrafları ve kişisel eşyaları yer alırken, oluşturulan temsili darağacı ve işkence malzemeleri ise dikkat çekti. Soma'yı unutmayan Beşiktaş Belediyesi, hayatını kaybeden madenciler için de bir köşe ayırarak madencilerin simgesi olan baret ve çizme sergiledi.

Açılışta konuşan Başkan Hazinedar, özgürlükçü bir toplum olunması gerektiğini kaydederek "Devletimiz maalesef bir türlü halkın değerleri ve evrensel değerlerle arzu edilen noktaya gelememiş devrimi tamamlayamamışızdır. Askeri ve sivil bürokrasi öylesine çökmüştür ki Cumhuriyetin üzerine bu acıları tek tip insan yetiştirmek adına kendi ideolojisine uygun toplum yetiştirmek için insanına işkence yapmakta çok adaletli davranmıştır. Sadece Diyarbakır Cezaevi'nde Kürt vatandaşlarımıza işkence yapmamıştır. Önemli olan özgürlükçü bir toplum ve siyaset hedefini hep birlikte kucaklamalıyız" dedi.

"Bütün bu güçlerin birleşmesi lazım" diyen Hazinedar, "Meseleyi ideoloji noktasına indirgersek toplumda zaten her geçen gün azalıyoruz. Her geçen gün çoğunluk çok farklı noktalara taşıyor değerlerimizi ve ülkemizi. Alternatif bir siyaset dili üretmek zorundayız. El ele tutuşmak zorundayız. Ülkenin özgürleşmesini çevremizde yaşanan özellikle her geçen gün Türkiye'nin üzerine yürüyen o felakete dair bir birlikteliği ortaya koymalıyız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta 12 Eylül Utanç Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement