Beyşehir'de Emekliler Konağı Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Emekliler Konağı Açılışı Yapıldı

Beyşehir\'de Emekliler Konağı Açılışı Yapıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, tarihi Taşköprü karşısında Emekliler Konağı olarak modernize edilen mekan emeklilere hizmet vermeye başladı.

13.08.2015 16:10

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, tarihi Taşköprü karşısında Emekliler Konağı olarak modernize edilen mekan emeklilere hizmet vermeye başladı.

BSA kanalı kenarındaki Emekliler Konağı'nın açılışında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, mevcut yapının daha önce madde bağımlılarının ve farklı grupların mesken edindiği bir mekan halindeyken gelen talepler üzerine İlçe Belediyesi tarafından bakım ve onarımdan geçirilerek modern bir Emekliler Konağı haline dönüştürüldüğünü söyledi. Geçmişte avcılar kulübü olarak bilinen mekanı yıkmak yerine, emeklilerin istifadesine sunulabilecek bir mekan haline getirdiklerini aktaran Özaltun, "Emeklilerimizden de gelen talepler vardı. Onların talebi doğrultusunda çalışmalara başladık. Beyşehir'imizin emeklilerine, amcalarımıza, dayılarımıza hayırlara vesile getirmesini diliyorum" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise, emekliler ile gençlere verilen değerin bir yerleşim yerini veya bir memleketin ulaştığı kültür seviyesini gösterdiğini söyledi. Her yere emekliler konağı yapılabileceğini vurgulayan Babaoğlu, "Ama böylesine güzel bir yere Emekliler Konağı yapılması Belediye Başkanımızın bence çok büyük bir nezaketi ve onlara verdiği değeri gösteriyor. O nedenle ben kendisini tebrik ediyorum. İnşallah, gençlerimize, emeklilerimize, kadınlarımıza, engellilerimize yönelik çalışmalar ne kadar çok ilçemizde olursa, o kadar o ilçe yaşanılabilir bir ilçe haline dönüşür. Ben buna yönelik adımları görüyorum Beyşehir'de. Konağımızın emeklilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, SÜ Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol'un katıldığı kurdele kesim töreninin ardından Emekliler Konağı'nın açılışı gerçekleştirildi ve emeklilerin hizmetine açıldı.

Ardından mekanda oluşturulan şark köşesine oturan protokol, emekliler ve vatandaşlar bir süre sohbet etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Emekliler Konağı Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement