Beyşehir'de Son Yağışlar Çiftçinin Umutlarını Yeşertti - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Son Yağışlar Çiftçinin Umutlarını Yeşertti

Beyşehir\'de Son Yağışlar Çiftçinin Umutlarını Yeşertti

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü Havzası’nda son yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü.

05.02.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü Havzası'nda son yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatları doğrultusunda camilerde yağış için yapılan duaların etkisini gösterdiğini belirterek, "Dualar yapıldıktan sonra bereket getiren yağışlar çiftçilerimizin yüzünün gülmesine yol açtı" dedi.

Geride kalan güz döneminde Türkiye genelinde çiftçinin istediği yağışları alamadığını vurgulayan Metli, Beyşehir Gölü Havzası'nda ise nispeten durumun diğer yerlere göre daha iyi olmasına rağmen gelen son yağışların çiftçi camiasının tamamına ciddi anlamda bir sevinç yaşattığını dile getirdi.

Yağışların hem Konya hem de Türkiye çiftçisine trilyonlar bıraktığına dikkati çeken Metli, "Çünkü Konya Ovası'nda, Altınekin'de, Cihanbeyli'de, Obruk'tan Aksaray'a doğru Kadınhanı'nda, Karapınar'da Ilgın'da ekinler sulanacaktı, trilyonlarımız gidecekti. Mevlam öyle bir yağmur verdi, öyle bir yağmur verdi ki, o kadar güzel verdi. Ne kadar dua etsek, ne kadar şükretsek çok az. Şu anda ekinler için bir sıkıntı söz konusu değil" ifadesini kullandı.

YAĞIŞLAR UMUTLARI YEŞERTTİ

Umutların yeşerdiğini aktaran Metli, bahar döneminde de beklenen yağışların olması halinde güzel bir sezonu geride bırakacaklarına inandıklarını söyledi. Meteoroloji uzmanlarının, bahar aylarının nispeten yağışlı geçeceği yönünde kendilerine bilgi aktardığını anlatan Metli, şöyle devam etti:

"Uzmanlar, sıkıntı olmayacağına yönelik tahmin garantisi veriyorlar. Bu net değildir, gaipten haber vermek Allah'a mahsustur. Yıllar boyu yapılan tahlillerin neticesi, bahar aylarında, Mart ve Nisan aylarında havaların yağışlı geçeceğini söylüyorlar. Mevlam inşallah afet vermez. İyi olur, sıkıntı olacağını sanmıyorum"

Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, bu sene geçen yıllara göre fazla kar yağmadığının da altını çizerek, uzmanların yine kendilerine bu yıl karla ilgili umutlu bilgiler vermediğini söyledi. Bu bilgilerin karla ilgili beklentilerini de suya düşürdüğünü aktaran Metli, "Uzmanlara göre çok kar yağmayacak. Deniliyor ki; atmosferde bulutlar kar çıkacak, yağmur olarak düşecek. Çok kar yağmayacağı söyleniyor. Ama yağabilir mi yağabilir. Fakat beklentilerimizden daha iyi geçeceğini söylüyorlar. Bahar aylarında inşallah böyle olur. Ürünün arazideki durumuna gelince, çok şükür iyi ve şu anda bir sıkıntı söz konusu değil. Boy olarak ise, geçen seneye göre gelişik değil. Sonbahardaki yağmurların gecikmesi, kış aylarının başındaki aşırı soğuklar istenildiği gibi üründe boyu geliştirmedi ama son yağışlarla birlikte gelişmeye başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde daha da iyi olacak" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Son Yağışlar Çiftçinin Umutlarını Yeşertti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement