Beyşehir'e "Deniz Müzesi" - Son Dakika
Güncel

Beyşehir'e "Deniz Müzesi"

Beyşehir\'e "Deniz Müzesi"

Türk Deniz Kuvvetleri bünyesindeyken ihtiyaç fazlası hale gelerek hurdaya ayrılan askeri gemi, kıyıda Deniz Müzesi olarak kullanılmak üzere Beyşehir Gölü’ne indirildi.

31.03.2015 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Deniz Kuvvetleri bünyesindeyken ihtiyaç fazlası hale gelerek hurdaya ayrılan askeri gemi, kıyıda Deniz Müzesi olarak kullanılmak üzere Beyşehir Gölü'ne indirildi.

İzmir Alsancak Limanı'ndan özel bir taşıma firmasının tır aracına yüklenerek yola çıkan 46 yolcu kapasiteli, 50 ton ağırlığındaki gemi, karayolunda 36 saat süren bir yolculuğun ardından Beyşehir'e ulaştı. Göl kıyısındaki Vuslat Parkı'nda, Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı yanındaki sahile vinçler tarafından indirilen geminin Beyşehir'de deniz müzesi olarak hizmet vereceği belirtildi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir'i her zaman farklı noktalarda tanıtacaklarını söylediklerini anımsatarak, "Bu vesile ile Deniz Kuvvetlerimize bağlı Uzunada Deniz Komutanlığı'nın ihtiyaç fazlası bir gemisini talep ettik. Başvurumuz kabul edildi ve gemimiz İzmir'den yola çıktı ve yaklaşık 850 kilometre yol kat ettikten sonra ilçemize gelen gemi, Alay Beyi isimli Deniz Kuvvetleri'nin ilk gemilerinden. İzmir Torbalı'da personel taşımacılığı yapan yaklaşık 45 kişilik yolcuyu adaya taşıyan bir gemiydi. Konya'nın denizi olan Beyşehir Gölü'nün derin sularıyla buluşan gemimiz kısa bir süre içerisinde müze haline getirilecek. İsmi de Beyşehir Deniz Müzesi olacak" dedi.

TARİH DERSLERİ DE VERİLECEK

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek denizcilik ve Beyşehir tarihi derslerinin verileceği bir dershane olarak da gemiyi çok amaçlı olarak kullanmak istediklerini de aktaran Özaltun, "Beyşehir tarihini, Beyşehir'in çocuklarına, şehir dışından gelen misafirlerimize burada da aktaracağız. Denize yakışan denizaltı, gemi, buna benzer taşıtları tanıtım ve teşhir noktasında Beyşehir Gölü'ne getirmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Vuslat Parkı'na yerleştirilen tanklara Beyşehir halkının ve şehir dışından gelen misafirlerimiz büyük ilgi gösterdi. 200 metrekarelik devasa bir alana sahip parkta şehir içinden ve dışından gelen hemşehrilerimiz burada geziyor, eğleniyor. Beyşehir Gölü, Anamas Dağı, Eşrefoğlu Camisi, günbatımı manzaralı fotoğraflar çekiyorlar. Hemşehrilerimizin değişik fotoğraflar çekebileceği alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Şu anda, gemimiz kontağını çevirdiğiniz zaman hala hareket edebilecek durumda ama biz sadece deniz müzesi yapmak amacıyla getirdik. Ulaşım içinse Beyşehir merkez, Kurucuova, Gölyaka, Akburun gibi mahallelerimize çok yakında feribot seferlerimiz başlayacak. Bu arada önce de parkımıza 2 tane tank koymuştuk. Tankları aslında geçici süreyle parka yerleştirmiştik. Beyşehir'imiz aynı zamanda av tüfeği üretimi yapan bir sanayi bölgesi, Beyşehir sanayicimizin tank yapabileceği bir güce sahip olduğunu gösterme adına Üzümlü ve Huğlu mahallelerimize yerleştirmeyi planladığımız tankları, kısa bir süreliğine parklarımıza yerleştirmiştik. Ama öyle bir talep gördü ki, çocuklar, büyükler fotoğraf çektirip sanal alemde paylaşıyor, paylaşımlar rekor kırıyor. Görüyoruz ki, onlar mutlular. Onların sevincini, mutluluğunu görünce buradan tankları kaldırma düşüncemizi biraz daha sorgulamaya başladık. Eğer vatandaşlarımız tankların parkta kalmasını isterlerse, böyle bir talepleri olursa tanklar parkımızda kalacak, Üzümlü ve Huğlu mahallelerimize de başka tanklar göndereceğiz" şeklinde konuştu.

Özaltun, motor bölümü ve namlularına beton dökülen tanklarla ilgili olarak, "Üzümlü ve Huğlu'daki sanayicilerimiz isterse tank yapabilir' sloganıyla bu tankları getirmiştik. Ben her zaman söylüyorum, imkan verilirse Üzümlü ve Huğlulu sanayicilerimiz tank da, uçak da, füze de yapabilecek güç ve yetenekleri var. Allah razı olsun Beyşehir sanayisine çok büyük güç katıyorlar" dedi.

Özaltun, sadece nakliye bedeli ödeyerek Beyşehir'e getirdikleri tanklar ve savaş gemisinden sonra Genelkurmay Başkanlığı'na ilçeye getirmek için başvurusunu yaparak talep ettikleri iki F4 savaş uçağının ise nakliye bedelinin çok yüksek olmasından dolayı bundan vazgeçtiklerini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyşehir'e 'Deniz Müzesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dilovası'nda Tabancalı Saldırı: Bir Kişi Ağır Yaralandı
    12:38 Dilovası'nda Tabancalı Saldırı: Bir Kişi Ağır Yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bir kişi, otomobilinden indiği sırada husumetlisinin tabancalı saldırısına maruz kaldı. Saldırgan olay yerinde tabancayı bırakıp kaçarken, polis saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Yaralanan kişi ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Afyonkarahisar'da geyik kazası: 2 kişi yaralandı
    12:37 Afyonkarahisar'da geyik kazası: 2 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir minibüs geyiğe çarptı ve 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

  • Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi
    12:37 Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi

    Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremlerin öğrenciler üzerindeki etkisini azaltmak ve yetenekli çocukları keşfetmek amacıyla ses yarışması düzenledi. Yarışmanın ilçe finalleri başladı ve birinci seçilen öğrenciler il finalinde yarışacak. Yarışmada öğrenciler türküler seslendirirken öğretmenleri de sazlarıyla eşlik ediyor. Yarışmanın amacı, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek ve depremlerin verdiği stresi atmak olarak belirtildi.

  • Unutulmaya Yüz Tutmuş Gomalak Ustası Ayhan Kaymak, Gençlere Mesleği Öğretmek İstiyor
    12:36 Unutulmaya Yüz Tutmuş Gomalak Ustası Ayhan Kaymak, Gençlere Mesleği Öğretmek İstiyor

    43 yıldır Gomalak ustalığı yapan Ayhan Kaymak, mesleğin unutulmaya yüz tuttuğunu ve gençlere öğretmek istediğini belirtti. Gomalak, antik ürünlerin yenilenmesinde kullanılan bir yöntemdir ve ustalarının sayısı her geçen gün azalmaktadır. Ayhan Kaymak, mesleğini gençlere öğreteceği bir atölye kurmayı hedeflemektedir.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    12:36 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Taşkent Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Karabük'e hizmet etme sözü verdi. Programa AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti
    12:36 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ücretsiz spor okullarında eğitim gören Cimnastik Kulübü öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Cimnastik Müsabakalarında derece elde etti. Köşkler Spor Salonunda düzenlenen müsabakada, DBB sporcuları Emel Eslem Turgut birinci, Azra Neva Zengin üçüncü ve Hevin Rojvina Kurçak dördüncü oldu.

  • İzmit Belediyesi Anıtpark'ta Mobil Aşeviyle İftar Sofrası Kuruyor
    12:35 İzmit Belediyesi Anıtpark'ta Mobil Aşeviyle İftar Sofrası Kuruyor

    İzmit Belediyesi, her gün Anıtpark'ta mobil aşevi aracılığıyla iftar sofrası kuruyor. Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek olan uygulamaya İzmitliler ilgi gösteriyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı
    12:35 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası önünde oturma eylemi başlatacak.

  • Esenyurt Belediyesi Parklarda Yenileme ve Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:35 Esenyurt Belediyesi Parklarda Yenileme ve Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor

    Esenyurt Belediyesi ekipleri, parklarda yenileme ve bakım çalışmaları yaparak, parkları temiz ve modern bir görünüme kavuşturuyor.


Advertisement