Beytüşşebap' Ta Kötü Hava Yüzünden Helikopter Havalanamadı, Yolda Doğan Bebek Öldü - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap' Ta Kötü Hava Yüzünden Helikopter Havalanamadı, Yolda Doğan Bebek Öldü

Beytüşşebap\' Ta Kötü Hava Yüzünden Helikopter Havalanamadı, Yolda Doğan Bebek Öldü

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde doğum sancıları tutan ve kanaması başlayan 31 yaşındaki Mevlüde Varol, ilçede kadın doğum uzmanı bulunmaması nedeniyle doktorlar Şırnak'a sevkine karar verdi.

24.04.2015 18:13

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde doğum sancıları tutan ve kanaması başlayan 31 yaşındaki Mevlüde Varol, ilçede kadın doğum uzmanı bulunmaması nedeniyle doktorlar Şırnak'a sevkine karar verdi. Hava şartlarının kötü olması nedeniyle askeri helikopterin kalkamaması üzerine ambulansla Şırnak'a götürülen Varol'un yolda doğurduğu bebeği öldü. Köy korucusu baba Cafer Varol, havanın iyi olduğunu belirterek, "Helikopter kalkabilirdi, bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde doğum sancıları tutan ve kanaması başlayan 7 aylık hamile Mevlüde Varol, yakınları tarafından Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Saat 11.30'da hastaneye giriş yapan Varol'a hastanede kadın doğum uzmanı bulunmadığı için acil serviste görevli doktorlar ilk müdahaleye yaptı. Varol'un erken doğum yaptığını tespit eden doktor sezaryen için yeterli personel ve ekipman bulunmadığını belirterek hastayı Şırnak'a sevk etmeye karar verdi. Bunun üzerine doktorlar ve Varol'un yakınları Beytüşşebap Jandarma Tugay Komutanlığı ile Şırnak 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı'na başvurarak hastanın nakli için bir askeri helikopter talebinde bulundu.

Talep üzerine Mevlüde Varol, ilçeye 20 kilometre mesafedeki Ayvalık Jandarma Komutanlığı'na ambulansla götürülerek burada askeri helikopter beklendi. Ancak yaklaşık 2 saat süren beklemenin ardından hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle helikopterin gelemediği aileye bildirildi. Bunun üzerine Mevlüde Varol, ambulansla 120 kilometre mesafedeki Şırnak'a doğru yola çıkarıldı. Varol, ilçeye 30 kilometre mesafedeki Günyüzü Köyü yakınlarında ambulansta bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ancak bebek ambulanstaki personelin tüm müdahalesine rağmen öldü. Anne Varol ise ambulansla götürüldüğü Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Beytüşşebap'ta geçici köy korucusu olan baba Cafer Varol, bugün ölen bebeğini yakınları ile birlikte ilçe merkezinde toprağa verildi. Kanaması başlayan karısını Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini belirten Cafer Varol, "Burada doktorlar Şırnak'a acil olarak sevk edilmesini gerektiğini ve bu sevkinde ambulansla olamayacağını ve helikopterle götürülmesi gerektiğini söyledi. Aksi halde yola bebeğin kaybedilebileceğini belirttiler. Askeri yetkililer ile görüştük helikopter istedik, Ankara Sağlık Bakanlığı'nı da aradık ancak hava muhalefetinden dolayı helikopter gönderemeyeceklerini belirttiler. Aslında öyle abartılacak bir yağış da yoktu, hava abartılacak kadar kötü değildi. Sadece hava biraz bulutluydu. Buna rağmen havada helikopter görebiliyorduk yani hava trafiği gayet normaldi. Sıradan şeyler için helikopter gönderebiliyorlar ama söz konusu hasta olunca göndermiyorlar. Benim isteğim odur ki, bu durum benim başıma geldi başkalarının başına gelmesin. Allah korusun farz edelim ki çocukla beraber annesi de ölseydi bunun hesabını kim verecekti, eşimin ölümünü kim bana açıklayacaktı. Hava şartları uygun değildi mi diyeceklerdi. Başka şeylere gelince bekletmeden helikopter gönderebiliyorlar ama. Kusura bakmasınlar biz böyle bir şeyi kabul etmeyiz etmiyoruz da. Ben sadece bu başıma gelenler başkasının başına gelmesin istiyorum. Şırnak'a gitmeden önce de Şırnak-Beytüşşebap arasında bir köyde ambulans durdu eşim doğum yaptı ve orada çocuğumu kaybettim. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağım, kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağım. Yine tekrar söylemek istiyorum ki, bu çektiğim çileyi kimse çeksin istemiyorum, kimse bu duruma düşsün de istemiyorum elimden ne gelirse yapacağım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap' Ta Kötü Hava Yüzünden Helikopter Havalanamadı, Yolda Doğan Bebek Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement