Beytüşşebaplı Öğrenciler Antalya'da "İlkleri" Yaşadı - Son Dakika
Kültür Sanat

Beytüşşebaplı Öğrenciler Antalya'da "İlkleri" Yaşadı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) başarılı 10 öğrenci, 5 gün tatil yapma imkanı buldukları Antalya'da "ilkleri" yaşadı.

26.04.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) başarılı 10 öğrenci, 5 gün tatil yapma imkanı buldukları Antalya'da "ilkleri" yaşadı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in daveti, Beytüşşebap Kaymakamlığının iş birliğiyle kente gelen öğrenciler, Kemer ilçesinde beş yıldızlı otelde misafir edildi.

Kentin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfeden öğrenciler, dev akvaryumda eğlenceli zaman geçirdi.

Hayatında ilk kez deniz görmenin sevincini yaşayan öğrencilerden Erkan Temel, Antalya'ya hayran kaldığını söyledi.

İlçede YGS'de ilk 10'a girdiğini belirten Temel, "Başarım Antalya gezisiyle ödüllendirildi. Bu sayede farklı yerler gördüm. İlk kez batı bölgesini görüyorum. Akvaryumu ziyaret ettik. Balıkları ilk kez bu kadar yakından gördüm. Geldiğimizde öylesine sıcak bir ilgiyle karşılandım ki tarif bile edemem. Antalyalıların misafirperverliği çok hoşuma gitti." dedi.

Sürekli televizyonlarda izlediği Antalya'ya gelebilmenin hayalini kurduğunu ifade eden Temel, gezi listesinde EXPO'yu görünce çok heyecanlandığını kaydetti.

Hayatındaki birçok ilki burada yaşadığını vurgulayan Temel, "Bizi ağırlayan Menderes Türel'e şükranlarımı sunuyorum. Onun sayesinde böylesine güzel bir yer gördüm." ifadelerini kullandı.

"İlk kez uçağa bindim ve deniz gördüm"

Öğrencilerden Adile Aktaş da ilk kez Şırnak dışına çıktığını bildirdi.

Hayalleri arasında Antalya'yı gezmenin de bulunduğuna işaret eden Aktaş, "Hayalim gerçekleşti. Buna vesile olan herkese çok teşekkür ederim. İlk kez uçağa bindim ve deniz gördüm. Yeşille mavinin iç içe olduğu turizmin başkentinde daha nice yerleri gezdik. Herkesin mutlaka Antalya'ya gelmesi ve bu güzellikleri görmesini isterim. Antalya'yı çok beğendim. Üniversite tercihlerim arasında Antalya ilk sırada olacak." diye konuştu.

"Hafızalarında bir ömür yer edecek"

Matematik öğretmeni Elif Değirmenci ise diğer öğrencilerinin de Antalya'yı görmesini çok istediğini söyledi.

Antalya'daki 5 günlük gezilerinin öğrencilerine çok iyi bir hediye olduğunu dile getiren Değirmenci, şunları kaydetti:

"Doğudaki imkanların yokluğuna baktığınız zaman, Antalya onların hafızalarında bir ömür yer edecek. Unutamayacakları bir anı olacak. Geri döndüklerinde herkese anlatacaklar. Diğer öğrencilerin başarılarına pozitif katkıları olacak. Yüreği güzel öğrencilerim, hayatlarındaki ilkleri Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in sayesinde yaşama imkanı buldu. Herkesten Allah razı olsun. Başkanımız Türel'e bu güzel tatil için teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Beytüşşebaplı Öğrenciler Antalya'da 'İlkleri' Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement