Bilecik Belediye Başkanı Yağcı'dan 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı'dan 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Atatürk'ün Bilecik'e gelişi" ile "Dünya Madenciler" ve 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

04.12.2014 19:55  Güncelleme: 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,  "Atatürk'ün Bilecik'e Gelişi",  "Dünya Madenciler Günü" ve "5 Aralık Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Yağcı, Atatürk'ün Bilecik'e gelişinin 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Bilecik'in kuruluşta olduğu gibi kurtuluş mücadelesindeki önemine değinerek, Bilecik'in, tarih sayfalarına adını altın harflerle yazdıran, Osmanlı Devletinin kuruluşuna beşiklik ettiği gibi ulusal kurtuluş mücadelesinin de kazanıldığı toprakların adı olduğunu kaydetti.

Bilecik'in kurtuluş savaşında gösterilen cesaret ve kahramanlık örneğiyle sadece düşmanın yenilgiye uğratıldığı yer olmadığını, milletin makus talihinin de yenildiği yer olduğunu vurgulayan Yağcı, şunları ifade etti:

"Bizler de, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna ait temellerin pekiştirildiği bu topraklarda görev yapmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ilerlemek temel hedefimizdir. Bu anlamda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bilecik'e gelişinin 94. yılında, Bilecik halkının, kendisine bahşedilen onurun şuuruyla çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin her zaman koruyucusu ve savunucusu olacağız."

Dünya Madenciler Günü

Yağcı, "Dünya Madenciler" Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında da binlerce metre yerin altında birçok zorluklara karşı büyük bir emeğin verildiğini belirterek, ağır şartlarda çalışan madencilere vefa borcunun asla ödenemeyeceğini ifade etti.

Soma ve Ermenek'te acı olaylarla millet ve devlet olarak derin bir hüzne büründüklerini ifade eden Yağcı, "Milletimiz ve devletimiz birçok zorluğu birlik ve beraberlik içinde aştığı gibi bu acıyı da paylaşarak azaltmıştır. Diğer yandan madenci ailelerimizin devletimiz tarafından korunup gözetilmesi de memnuniyet verici bir durumdur. Ayrıca sadece maden işçiliğinde değil tüm iş sektörlerinde bu tür üzücü olayların yaşanmaması için hükümetimiz tarafından reform niteliğinde tedbirlerin alınması ile iş sağlığı ve güvenliği yönünde almış olduğu kararlar da son derece önemlidir" dedi.

Yağcı, ayrıca 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle de bir mesaj yayımladı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik Belediye Başkanı Yağcı'dan 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement