Bilecik'e Yurt Dışından Tarih, Kültür ve Medeniyet Gezisi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'e Yurt Dışından Tarih, Kültür ve Medeniyet Gezisi

Bilecik\'e Yurt Dışından Tarih, Kültür ve Medeniyet Gezisi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışındaki Türk öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği 6’ıncı Tarih, Kültür ve Medeniyet Gezisi kapsamında Bilecik’e gelen 50 kişilik öğrenci grubu, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini gezerek bilgi aldı.

10.08.2016 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt dışındaki Türk öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği 6'ıncı Tarih, Kültür ve Medeniyet Gezisi kapsamında Bilecik'e gelen 50 kişilik öğrenci grubu, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini gezerek bilgi aldı.

Başta Almanya, İsviçre ve Fransa olmak üzere birçok Avrupa devletinden oluşan öğrenci grubu Kuruluş ve Kurtuluş toprakları olan Bilecik'in tarihi ve kültürü olmak üzere birçok yönünü kapsayan bir gezi gerçekleştirdi. Bilecik'te; Şeyh Edebali Türbesi, Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Orhangazi Camii başta olmak üzere birçok noktayı gezen heyete, Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz rehberlik ederek bilgi verdi. Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi gezisi kapsamında Bilecik ve Osmanlı tarihinden bilgiler aktaran sinevizyon gösterisini izleyen ekibe, çeşitli hediyeler taktim edildi.

Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları olan Bilecik'te olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Türkiye'nin birçok noktasını gezeceklerini kaydederken, Avrupa'da ve Balkanlarda Osmanlı devletinin izlerinin hala var olduğunu dile getirerek, Bilecik'in ayrı bir tarihi dokuya sahip olduğunu ifade ettiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'e Yurt Dışından Tarih, Kültür ve Medeniyet Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement