Bilecik'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması

Bilecik\'te 19 Mayıs Atatürk\'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması

Bilecik’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yıl dönümü kutlamaları “Gençlik Yürüyüşü” ile başladı.

19.05.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96. yıl dönümü kutlamaları "Gençlik Yürüyüşü" ile başladı.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde başlayan "Gençlik Yürüyüşü"ne, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe, kurum müdürleri, öğrenciler ve sporcular katıldı. Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başlayan yürüyüşe katılanlar, 6 Eylül Caddesi üzerinden Atatürk Bulvarı ve Teyfikbey Caddesi'ni kullanarak Cumhuriyet Meydanına geldi. Cumhuriyet Meydanında Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından konulan çelenk sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"TÜRK GENÇLİĞİ ECDADINDAN ALDIĞI İLHAMLA TÜRKİYE'Yİ AYDINLIK YARINLARA TAŞIYACAK"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe, bugünün Mustafa Kemal Atatürk'ün tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden, gönülle dolaşmasının 96. yıl dönümü olduğunu belirtti. Kocatepe, "O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönülle dolaşmasının 96. Yıl dönümü. O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. 19 Mayıs, milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. O gün malını, canını, bütün varlığını vatanın kurtuluşu için siper eden ecdadımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu mücadele uğruna şehit düşmüş bütün istiklal kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle yad ediyoruz" dedi.

"TÜRK GENÇLİĞİ ECDADINDAN ALDIĞI İLHAMLA TÜRKİYEYİ AYDINLIK YARINLARA TAŞIYACAK"

Kocatepe, konuşmasının devamında, Gazi Mustafa Kemal tarafından Türk Gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğin başta olmak üzere herkesin sorumluluğunda olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Milletçe emaneti en iyi şekilde muhafaza ediyor, geleceğe sağlıklı bir şekilde ulaşması adına gerekli mücadeleyi yine siz gençlerimizle birlikte veriyoruz. Türk Gençliği ecdadından aldığı ilhamla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak kudrete ve vizyona sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü yaklaşırken ülkemizin demokratik standartlarının gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru hızla ilerlemesi için Türk gençliği üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklalinde gençlerin cephenin en ön saflarında verdiği kararlı ve cansiperane mücadelenin, istikbal mücadelemize de ışık tuttuğuna inanıyoruz. Geleceğimizin teminatı Sevgili Gençlerimizin ülküsü 19 Mayısı anmaktan ziyade 19 Mayıs ruhunu anlamak olmalıdır."

Konuşmanın ardından şiirlerin okunması, folklor gösterilerinin sunumu ve dereceye giren öğrencilere ödül törenini ardından program sona erdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri akşam saat 20: 00'da Bilecik Şey Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde "İşaret Dili gösterisi" ve Gençlik Merkezi üyelerinin gitar konseri ile devam edecek.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Reisi Halil İbrahim Aktepe, Baro Başkanı Halime Aynur, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, kurum müdürleri, sivil toplum temsilciler, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement