Bilecik'te Mermer Sektörü Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Mermer Sektörü Çalıştayı Düzenlendi

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde "Mermer" sektörü çalıştayı düzenlendi.

16.05.2015 12:29  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSO'dan yapılan açıklamada, bölgedeki kamu kurumları, özel ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, iç ve dış kaynaklı destek ve fonlardan daha fazla yararlanabilmek ve kentin ekonomik nabzını daha iyi tutabilmek adına mermer sektöründe faaliyet gösteren firmalarıyla sektörün sorunları analizi ve çözüm önerilerinin ele alındığı kaydedildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük MYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr Murat Yurdakul, moderatörlüğünde yapılan çalıştayda, ilin mermer sektörüyle ilgili sunumunda, Bilecik'in mermer sektöründe Türkiye ekonomisinde önemli yer tuttuğunu ve Bilecik mermerlerinin hem ulusal hem de uluslararası pazarda iyi tanındığını söyledi.

Bilecik'te mermer kullanımının arttırılması, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerinde mermer kenti olarak görmesinin sağlanmasının gerektiğinin altını çizen Yurdakul, "Ülkemiz, enerji konusunda dışa bağımlı durumda. Ülkemizin kalkınmasına destek olmak için dışa bağımlı olduğumuz kalemlerde mümkün olduğunca tasarruf etmeliyiz. Mermer sektöründe elektrik işçilikten sonra belki de en büyük gider kalemimiz. Enerji verimliliğine gereken önemi verirsek, enerjide yüzde 30'a kadar tasarruf sağlayabiliriz" dedi.

Çalıştaya, Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Keleş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Hüseyin Bingöl, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayhan Tozan, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hatice Yeşim Çakır, Orman İşletme İl Müdürü Oktay Ayatay, Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği Başkanı Turgut Özen, KOSGEB ve BEBKA yetkililerinin yanı sıra mermer sektörü temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Mermer Sektörü Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement