Bilgi Sızdırmayı Kabul Etmeyince Yaptıkları Baskılara Dayanamadım" - Son Dakika
Güncel

Bilgi Sızdırmayı Kabul Etmeyince Yaptıkları Baskılara Dayanamadım"

Gaziantep'te yaşayan üniversite öğrencisi Akın Bilal Bozdoğan, Hava Teknik Okulları Komutanlığına bağlı Gaziemir Hava Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim gördüğü sırada, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı askerlerin "Bize içeriden bilgi getireceksin" teklifini kabul etmeyince, psikolojik baskılardan dolayı okuldan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

11.08.2016 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET AKİF PARLAK - Gaziantep'te yaşayan üniversite öğrencisi Akın Bilal Bozdoğan, Hava Teknik Okulları Komutanlığına bağlı Gaziemir Hava Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim gördüğü sırada, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı askerlerin "Bize içeriden bilgi getireceksin" teklifini kabul etmeyince, psikolojik baskılardan dolayı okuldan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

FETÖ mensubu subay ve astsubayların kendilerinden olmayan öğrencilere yaptıkları zulmün mağdurlarından Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında Gaziantep'te FETÖ'nün dershanelerinden birisine kayıt yaptırdığını anlattı.

Burada görevli öğretmenlerden birisinin kendisine hedeflerini sorması üzerine, "Vatanıma hizmet etmek istiyorum. Bunun için pilot ya da Türk Silahlı Kuvvetli bünyesinde uçak mühendisi olmak istiyorum" diye cevap verdiğini aktaran Akın Bilal Bozdoğan, ardından söz konusu öğretmenin kendisiyle yakından ilgilenmeye başladığını dile getirdi.

Yükseköğrenime Geçiş Sınavı'nda aldığı puanla askeri okullara girmeye hak kazandığını ve mülakat için İzmir'e gittiğini dile getiren Bozdoğan, lise döneminde Avrupa'da katıldığı robot teknolojileri yarışmasında elde ettiği başarılar sayesinde askeri okulların mülakatını geçtiğini belirtti.

Askeriyede üst kademeye geçmek için spor mülakatından 100 üzerinden 70 puan almak gerektiğini, ancak kendisinin 30 puan aldığını aktaran Akın Bilal Bozdoğan, şunları kaydetti:

"Ben 'elendim gözüyle bakıyorum' olaya. Bana, 'Elendin çık' diyecekleri sırada ben, 'Avrupa'ya gittim, robot teknolojilerinde birinciliklerim var, sertifikalarım var, yabancı dilim iyi, teknik bilgim iyi' deyince komutanlar bir anda geri dönüş yaptılar, 'Seni tekrar değerlendirelim' dediler ve üst kurula geçtim. Alt kuruldaki komutan üst kuruldaki komutanlara, 'Bu çocuğun sertifikaları, birincilikleri falan var, teknik bilgisi iyi, bunu almamız lazım' tarzında bir şeyler demiş. Üst kurulu da geçtim ve Hava Okulları Komutanlığı Gaziemir Hava Astsubay Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptırdım."

- "İçeriden istihbarat istediler"

Bozdoğan, FETÖ üyelerinin çok iyi organize olduğunu, okulu kazandıktan sonra kendisini ve ailesini sık sık aradığını belirterek, "Bunlar sürekli bana 'Biz seni kazandırdık, ilk maaşını bize vereceksin, ondan sonra bütün maaşlarının yüzde 10-15'ini bize vereceksin' dediler. Sürekli beni arıyorlar, ailemi rahatsız ediyorlar. Babam en son dayanamıyor ve 'Gidin başımızdan. Çocuğumun sizinle bir ilgisi yok. Ben çocuğu sadece sizin dershaneye ders alsın diye gönderdim' diyor." dedi.

FETÖ üyelerinde Allah korkusu ve vatan sevgisinin olmadığını kendisini ziyarete geldiklerinde anladığını söyleyen Akın Bilal Bozdoğan, şöyle devam etti:

"Benden içeriden istihbarat istediler. 'Bize içeriden istihbarat vereceksin' dediler. Ben, 'veremem 3 kuruş maaş için vatanımı satamam' dedim. Bir gün sonra benim askeriyede çekmediğim çile kalmadı. 3 gün dayanabildim buna. Kumların üzerinde çıplak şınavlar çektirdiler, süründürdüler. 2 gün aç bıraktılar. 3 gün boyunca gece nöbetleri tutturdular, herkesin içinde aşağıladılar. Psikolojik olarak tamamen üzerime geldiler. Komutanların üstüme gelmesiyle psikolojim bozuldu ve ben de okulu bıraktım."

Bozdoğan, eve döndükten sonra 2 ay boyunca psikolojik tedavi gördüğünü dile getirdi.

Okuldan ayrıldıktan sonra Fırat Üniversitesi Otomotiv Bölümü'nü kazandığını belirten Akın Bilal Bozdoğan, hala pilot olmanın hayaliyle yaşadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilgi Sızdırmayı Kabul Etmeyince Yaptıkları Baskılara Dayanamadım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement