Bilgiyi Tufanbeyli'ye Taşıdılar - Son Dakika
Yerel

Bilgiyi Tufanbeyli'ye Taşıdılar

Bilgiyi Tufanbeyli\'ye Taşıdılar

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen 5000 kitaplı Gezici Kütüphane’nin bu haftaki durağı Adana’nın en uzak ilçesi Tufanbeyli oldu.

04.12.2015 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen 5000 kitaplı Gezici Kütüphane'nin bu haftaki durağı Adana'nın en uzak ilçesi Tufanbeyli oldu.

İlk, orta ve lise eğitimi gören öğrencilerin eğitimine destek olmak ve okuma alışkanlığını sürdürmek için halkın hizmetine sunulan kütüphane, soğuk hava koşullarına rağmen üç personel ile hizmet vermeye devam ediyor.

Tufanbeyli ilçesi ve 10 mahallesinde gezerek, öğrenci ve halkı kitaplarla buluşturdular. Gezici Kütüphane faaliyetleri kapsamında öğrencilere iki bin adet boyama kitabı ücretsiz dağıtıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Sivas Kongresi sonrasında Çukurova ve Toroslarda Fransız ve Ermeni işgaline karşı Kuva-yı Milliye kuvvetlerini birleştirmesi için Doğu Kilikya Milli Kuvvetler Komutanı olarak görevlendirilen ve eski adı Mağara olan ilçeye adı verilen Osman Tufan Paşa'nın hayatını ve mücadelesini anlatan tarih kitabı da ücretsiz olarak halka dağıtıldı.

İstiklal Madalyalı Milli Kahraman Yaycıoğlu İbrahim Ağa'nın torunu Dr. Nejat Yaycıoğlu tarafından tarihi belge ve arşiv çalışmaları ile kaleme alınan eser halkın büyük ilgisini gördü. Tarihçi Cezmi Yurtever'in "Çanakkale Kahramanları ve Kozan Dağları" adlı eserleri ile Yazar Ahmet Kaytancı'nın ise Azerbaycan Türkleri'nin hazin hikayesini anlatan "Susmaram" adlı eseri yine ücretsiz olarak dağıtıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Şube Müdürü Yusuf Delikoca, etkinlikte yaptığı konuşmada, Tufanbeyli'de kendilerine destek veren milli eğitim personellerine ve öğretmenlere, meclis üyesi Hasan Burak ve Büyükşehir Koordinatörü Kazım Karaşoğlu'na teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilgiyi Tufanbeyli'ye Taşıdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement