Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti'nin seçim beyannamesine ilişkin, "Toplumdan gelen talebi dikkate alarak önemli adımlar atıyoruz.

05.10.2015 16:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti'nin seçim beyannamesine ilişkin, "Toplumdan gelen talebi dikkate alarak önemli adımlar atıyoruz. Bir taraftan, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünler üretmesi, orta ve yüksek teknolojiye daha bir üretim yapısına geçmesi, diğer taraftan da gelirin daha adil paylaşılması noktasında çok önemli bir seçim beyannamesidir" dedi.

İnşaatı devam eden Kocaeli Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunmasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, AK Parti'nin milletvekili seçimlerine ilişkin seçim beyannamesinin, toplumun bütün kesimlerine dokunan, önemli bir seçim beyannamesi olduğunu söyledi.

AK Parti'nin seçim beyannamesini iki açıdan değerlendiren Işık, 7 Haziran seçimlerinde, özellikle seçmenin verdiği mesajın, seçmenin taleplerinin dikkate alındığını gösteren bir seçim beyannamesi olmasından ötürü önemine değinerek, "İkinci olarak da toplumun her kesimine dokunan önemli bir seçim beyannamesi. AK Parti'nin bugüne kadarki belki en kapsamlı, en somut seçim beyannamesi. Bu iki açıdan son derece önemsiyoruz" diye konuştu.

"Hayatı kolaylaştıracak, konforlu hale getirecek bir seçim beyannamesi"

"Toplumun tüm kesimine, gençlerden engellilerimize, kadınlarımızdan esnafımıza, çiftçimizden köylümüze, emeklimize kadar her toplum kesimine özellikle dokunan, onların hayatlarını daha kolaylaştıracak daha konforlu hale getirecek bir seçim beyannamesidir" diyen Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin özellikle büyümesi gerekiyor. Yüksek büyüme hızına ulaşmamız gerekiyor. Burada da iki ayaklı bir stratejimiz var. Geleneksel sektörlerde, Türkiye'nin güçlü olduğu alanlarda katma değeri yüksek ürünlere odaklanmak. Katma değerli ürünler üretmek. Bu noktadaki üretimi ve yatırımı teşvik etmek. Çok önemli bir madde girdi seçim beyannamemize. İstihdam ve emek yoğun sektörlerde devlet gerektiği zaman fabrikayı kendi kuracak, sembolik bir kira bedeliyle belirli sayının üzerinde insan çalıştıran iş yerlerine tahsis edebilecek. Bu geleneksel güçlü olduğumuz sektörlerde özellikle katma değeri de yüksek olacak istihdamı yükseltecek bir çalışma. Bunu önemsiyoruz. Diğer yandan da Türkiye artık orta yüksek ve yüksek teknolojiye dayalı bir üretime geçmek zorunda. Orta yüksek ve yüksek teknolojiye dayalı sektörlere yatırım yaptığımızda da işte o zaman Türkiye'nin ihracatı, kilogram ihracat fiyatı artacak, Türkiye'nin milli geliri daha da yükselecek, refah daha da artacak."

"Büyüyen Türkiye'nin ürettiği refahı hakça bölüştüreceğiz"

Işık, ekonominin ikinci ayağının, ekonomide üretilen refahtan geniş kesimlerin daha fazla pay almasını sağlamak olduğunu vurgulayarak, bu açıdan da bir taraftan Türkiye'yi büyüteceklerini, bir taraftan da da bu büyüyen Türkiye'nin ürettiği refahı hakça bölüştüreceklerini belirtti.

Bu güne kadar AK Parti'nin hep dar gelirlinin üretilen gelirden daha fazla pay almasını savunduğunu, buna yönelik politikalar izlediğine işaret eden Işık, şunları söyledi:

"Seyyanen zamlarla emeklimizi, asgari ücretlerindeki artışta enflasyonun her zaman üzerinde artışlar sağlamasıyla sosyal desteğe ihtiyacı olan dezavantajlı kesimlerin sosyal desteklerden en fazla yararlanmasıyla engellilerimizin bu noktada özellikle sosyal imkanlardan daha fazla yararlanmasıyla bunları gösterdik. Şimdi burada daha da toplumdan gelen talebi dikkate alarak önemli adımlar atıyoruz. Bir taraftan Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünler üretmesi, orta ve yüksek teknolojiye daha bir üretim yapısına geçmesi, diğer taraftan da gelirin daha adil paylaşılması noktasında çok önemli bir seçim beyannamesi olduğunu söyleyebiliriz."

Bir gazetecinin, muhalefet partilerinin seçim beyannamesini değerlendirmesini istemesi üzerine Bakan Işık, "Muhalefetin seçim beyannamesini çok yorumlamak istemiyoruz. Artık seçime bir aydan daha az bir zaman kaldı. Halkımız bütün beyannameleri değerlendirecek ve en doğru yorumu seçmen yapacak. Biz bundan sonra kendi beyannamemizi konuşmayı daha önemsiyoruz" şeklinde yanıtladı.

"Siyasette noter sandıktır, her şey sandıkta onaylanır"

Işık, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran seçimlerinden önce vaatlerini notere tasdik ettikleri yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

"Biz bugüne kadar hiç noterden tasdik ettirmedik. Noter tasdiki biraz halkın kendinize güvenmediğini izhar eder. Böyle bir düşüncenin sonucudur. Siyasette noter sandıktır. Her şey sandıkta onaylanır. Biz de bütün enerjimizi 1 Kasım'da AK Parti'nin özellikle sandıktan en iyi sonuçla çıkmasına odakladık. Türkiye'nin özellikle istikrarı için 1 Kasım seçimlerini çok önemsiyoruz. İnşallah Türkiye istikrarını tekrar 1 Kasım seçimlerinde sandıkta yakalar. Muhalefeti artık kendi seçmeniyle ve kendi programıyla baş başa bırakmakta fayda var."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement