Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Korkularla İktidar Olunmaz" - Son Dakika
Politika

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Korkularla İktidar Olunmaz"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Korkularla İktidar Olunmaz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, korkularla iktidar olunamayacağını söyledi.

06.12.2014 16:52

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, korkularla iktidar olunamayacağını söyledi. Bakan Işık, "Korkuları beslemek belki belirli bir süre idare edebilir ama asıl olan insanların geleceğine yönelik umutlarını yeşertmektir" ifadelerini kullandı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen, AK Parti Edirne Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi'ne katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kongrede yaptığı konuşmada, siyasette geçmişin satılamayacağını hatırlatarak, "Siyasette önemli olan geleceğe yönelik umutları yeşertmektir" diye konuştu.

Bakan Işık, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yıllardır halkla bütünleşemediğini dile getirerek, "Milletle tokalaşmayan, milletle kucaklaşmayan, milletin eline elini değdirmeyen, yüreğini yüreğine değdirmeyen, milletle hemhar olmayan bir partinin bu ülkeden iktidar olma şansı var mı? Korkularla iktidar olunmaz. Korkuları beslemek belki belirli bir süre idare edebilir ama asıl olan insanların geleceğine yönelik umutlarını yeşertmektir. Siyasette geçmiş satılmaz, hiç unutmayın. Siyasette önemli olan geleceğe yönelik umutları yeşertmektir. Arkadaşlar, Cumhuriyeti'ni sevmeyen, ülkesini sevmeyen bir iktidar bunları yapabilir mi? Ben seni çok seviyorum. Sen beni sevdiğini göstereceksin. Biz ülkemize olan aşkımızı sevdamızı hizmetlerimizle ortaya koyuyoruz. Ak Parti'nin farkı bu" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ BİLİM VE TEKNOLOJİDE DÜNYANIN SÜPER LİGİNE ÇIKARACAĞIZ"

Hükümet olarak en önemli öncelik alanlarından birinin de bilim ve teknolojiye yatırımlar yapmak olduğunu vurgulayan Bakan Işık, "Artık Türkiye'yi sadece ekonomide değil sadece sanayide değil, bilim ve teknolojide de dünyanın süper ligine çıkarmak hedefimiz bu" diye konuştu.

"TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINA KİM EL UZATIRSA O EL KIRILSIN"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti olarak tavırlarının net olduğunu ifade etti. "Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim el uzatırsa o el kırılsın" diyen Bakan Işık, "Biz Osmanlı'dan çok daha milliyetçiyiz ki, Osmanlı'nın yaptığını adeta söz de değil ama farklı şekillerde dışlıyoruz. Hayır. Bu ülkeye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bağıyla bağlı olan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görüyoruz. Eksik kalan ne varsa demokratik düzlemde veririz ama vermeyeceğimiz bir tek şey var, ülkemizin birliği, bütünlüğü, bayrağımız, ezanımız ve milli değerlerimizdir. Bu açıdan hiçbiriniz endişe etmeyin, gönlünüz rahat olsun. Bunu yaparken de hiç kimsenin teröristlik yapmasına müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.

"KAMU DÜZENİNDEN DE HİÇBİR ŞEKİLDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Hükümet olarak artık molotof kokteylini de ateşli silah olarak değerlendirdiklerini hatırlatan Bakan Işık, "Biliyorsunuz, artık molotof kokteylini ateşli silah olarak değerlendiriyoruz. ve molotof kokteyli atanı silahla kurşun atmış şeklinde cezalandıracağız. Yüzünü gözünü sarıp sokağa çıkanlar, sokakları yakanlar, esnafın malına zarar verenler bunlarda terörist muamelesi görecek. Bir başka şey, artık uyuşturucu kaçakçıları da terörist muamelesi görecek. Kamu düzenden de hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz zira kamu düzeninin olmadığı yerde demokrasi olmaz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kongredeki konuşmasının ardından Uzunköprü ve Keşan ilçelerindeki programlarına katılmak üzere Edirne merkezden ayrıldı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: 'Korkularla İktidar Olunmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement