Binali Yıldırım: Zaman Zaman Burada ya da Ankara'da Olacağım - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım: Zaman Zaman Burada ya da Ankara'da Olacağım

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ihtiyaç olduğunda İzmir'de ve Ankara'da çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

31.03.2014 14:05

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ihtiyaç olduğunda İzmir'de ve Ankara'da çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, İzmir'de aldığı 30 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sözlerine CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu tebrik ederek başlayan Yıldırım, "İlçeler noktasıyla da 6 ilçede Ak Parti kazanmış gibi görünüyor. Diğer ilçelerde de CHP kazanmış gibi görünüyor. Ümit ederim ki geçirdiğimiz bu seçim kampanyası İzmir'deki yerel yönetimlerin bundan sonra biraz daha dinamik ve hizmete yönelik çalışmaları için bir fırsat olmuştur. Dolayısıyla bundan sonra İzmir'de CHP yerel yöneticilerinin sadece ideolojik söylemlerle başarılarını devam ettiremeyeceklerini anlamaları gerekir. En azından İzmirliler kendilerine bu mesajı vermiştir. Bu da sonuçlara yansımıştır. Bizim için aldığımız bu sonuç başarı değildir, bunu açıkça söyleyeyim. Yüzde 36'lık sonucu başarı olarak görmüyoruz. Ama bu da İzmirlilerin bir tercihi de bu tercihe saygı duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

-"DAHA FAZLA BİR ORAN BEKLİYORDUM"-

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, bir soru üzerine oylarını yüzde 29'dan yüzde 36'ya çıkardıklarını vurgulayarak, "Bir yükselme söz konusu ama bu benim beklediğim bir oran değil. Daha fazla bir oran bekliyordum" dedi

-"YSK VE İLÇE SEÇİM KURULLARI SEÇİMLERE HAKİM OLAMAMIŞLARDIR"-

Yıldırım, Yüksek Seçim Kurulu(YSK) ve ilçe seçim kurullarının "fevkalade" başarısız bir sınav verdiğinin altını çizerek, "Seçimlere hakim olamamışlardır. İzmirlilerin verdiği oylar üzerine bölge düşmüştür. Bu konuda arkadaşlarımızın yaptığı tespitler üzerine, hukukçularımız gerekli çalışmaları başlatmıştır. İşin hukuki tarafı bir yandan yürümekle beraber biz elimizdeki bu gayrıresmi sonuçları bir İzmir halkına ve bizim bakımımızdan arz etmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

-"SEÇİM SONUÇLARINA YÖNELİK İTİRAZ SÜREÇLERİ DEVAM EDİYOR"-

Gazetecilerin kendisine yönelttiği bir soru üzerine de Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Ben zaman zaman burada olacağım, zaman zaman Ankara'da olacağım. Malum ben İzmir milletvekiliyim. İhtiyaç olduğunda İzmir'de ihtiyaç olduğunda da Ankara'da çalışmalarımı sürdüreceğim. Seçim sonuçlarına yönelik itiraz süreçleri devam ediyor. Sadece bizim tarafımızdan değil, CHP'nin de itiraz ettiği yerler var. Bunların hepsi incelenecek, neticede sonuç ortaya çıkacak. Bunlar işin teferruatıdır. Seçim sonuçları gayrıresmi olarak ortaya çıkmıştır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım: Zaman Zaman Burada ya da Ankara'da Olacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement