Bingöl Türkmen Dağı'nda Savaşan Oğlunun Dönmesini İstiyor - Son Dakika
Güncel

Bingöl Türkmen Dağı'nda Savaşan Oğlunun Dönmesini İstiyor

Bingöl Türkmen Dağı\'nda Savaşan Oğlunun Dönmesini İstiyor

Bingöl'de yaşayan Niyazi Koşan, oğlu 20 yaşındaki Yunus Koşan'ın dini bilgiler öğrenmek için gittiği medrese tarafından Türkmen Dağı'na Beşar Esad rejimi ile savaşmaya gönderildiğini öne sürerek, 1 aydır kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

06.04.2016 17:55

Bingöl'de yaşayan Niyazi Koşan, oğlu 20 yaşındaki Yunus Koşan'ın dini bilgiler öğrenmek için gittiği medrese tarafından Türkmen Dağı'na Beşar Esad rejimi ile savaşmaya gönderildiğini öne sürerek, 1 aydır kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Bingöl'de serbest meslek sahibi olan Niyazi Koşan'ın 5 çocuğundan Yunus Koşan, geçen 8 Mart'tan itibaren kayıplara karıştı. Baba Koşan, polise kayıp başvurusu yaptığı ve her yerde aradığı oğlunun Suriye'de Esad rejimine karşı savaşmak için Suriye'ye gittiğini belirledi. Oğlunun Türkmen Dağı'nda olduğunu tespit ettiğini belirten Niyazi Koşan, "8 Mart tarihinde çocuğumu kandırıp götürmüşler. Evden saat 07.00 sıralarında çıkmış ve Hatay'a gitmiş. Gece saat 01.00 sılarında çocuğumun telefonunu kendime yönlendirdim. Telefon geldi, telefondakine Yunus olduğumu söyledim ve bana inanmadığını söyledi. Oğluma kaçmasında yardımcı olabileceğinden şüphelendim. Telefonu emniyet müdürlüğüne bildirdim. Telefon açan çocuğun kimliğini araştırdım. Görüştüğüm kişinin Hataylı olduğunu öğrendim. Onu da emniyete bildirdim. Bu çocuk oğlumu Hatay'a, oradan da Yayladağ'a götürmüş. Yayladağı'ndan da Türkmen Dağı'na Esad rejimine karşı savaşa götürülmüş" diye konuştu.

'ŞEHİT OLURSUN DİYE KANDIRMIŞLAR"

Gittiği savaşta oğlunu ölmesi haline şehit olacağı ve cennete gideceği yönünde kandırıldığını belirten Koşan, "Çocuğumu şehit olursun, savaşta ölürsen şehit olursun diye kandırmışlar. Ben çocuğumu istiyorum. Çocuğumun Türkmen Dağı'nda Yaman Köyü'nde olduğunu öğrendim. Büyüklerimden, başbakanımdan, cumhurbaşkanımdan rica ediyorum, evladımdır. Allah rızası için çocuğumu geri getirin, çocuğum hala sağ" dedi.

Oğlunu geri getirmek için Türkmen Dağı'na kadar gittiğini söyleyen Koşan, "Orada savaşan birkaç tane komutan ile görüştüm. Çocuğumun oraya geldiğini doğruladılar, Çocuğumun oraya neden katıldığını sormak için onu görmek istediğimi onlara söyledim. 'Burası tehlikelidir, yasaktır' diyerek görüştürmediler. Ben de bırakıp Bingöl'e döndüm" dedi.

Niyazi Koşan, Bingöl'de oturdukları mahallede bir medrese bulunduğunu oğlunun da zaman zaman bu medreseye gittiğini belirterek, "Her binanın altında bir medrese açmışlar, orada çocukların beynini yıkıyorlar ve gönderiyorlar. Bunları kapatsınlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl Türkmen Dağı'nda Savaşan Oğlunun Dönmesini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement