Binlerce Ağaç Kül Oldu - Son Dakika
Yerel

Binlerce Ağaç Kül Oldu

Binlerce Ağaç Kül Oldu

Batman'ın Gercüş İlçesine bağlı Kayapınar Beldesi Mardin'ın Savur ve Midyat İlçeleri arasında binlerce dönüm orman arazisi yandı.

05.08.2014 17:14  Güncelleme: 09:20

Batman ve Mardin illeri arasında Bayram öncesi başlayan yangın güçlükle söndürüldü.

Orman Yangınına köylüler ilk müdahaleyi yaparken, anında Jandarmaya haber verildiği ve Mardin ile Diyarbakır'dan takviye araçların yangına müdahale ettiği belirtildi.

Yangın sonrası 5 bin hektar maki ve ormanlık alan kül olurken, yangının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, ilgili kurumdan henüz zarar-ziyan tespit çalışmasının yapılmadığı belirtildi.

BAĞ VE BAHÇELER YANGINDA BÜYÜK HASAR GÖRDÜ

Batman'a bağlı Kayapınar (Aynkaf) Beldesi mıntasında başlayan yangın, Midyat ve Savur ilçe sınırlarında da etkili oldu.

Binlerce ağacın kül olduğu yangında, bir çok köyde de bağ ve bahçeler büyük zarar gördü. Dağlık alandaki yangını Jandarmaya bildiren köylüler, büyük bir tehlike atlattıklarını söylediler.

HABİZBİNİ KÖYLERİNDEKİ YANGINI MARDİN ARAZÖZLERİ SÖNDÜRDÜ

Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana sıçrayan yangın Gercüş'e bağlı Tepecik (Hoska) köyü ile Kayapınar beldesinde binlerce dönümlük orman, bağ ve bahçeyi kül etti.

Köylülerin ilk müdahalesi ile Mardin ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüklerinin arasöz ve İtfaiye ekiplerinin çabası sonucu Özellikle Habizbini bölgesinin dağlık Ormanına sıçraması engellendi.

Batman Orman İşletme Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki Orman alanlarının kontrol edilmediği ve korunmadığını söyleyen Tepecik köylüleri, "Böylesine büyük bir orman yangınını yaşadığımıza rağmen zarar tespiti için henüz yetkililerin köyümüze gelmedi. Zararımız büyük" dediler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Binlerce Ağaç Kül Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement