İstanbul'da Binlerce Kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Karşıladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Binlerce Kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Karşıladı

İstanbul\'da Binlerce Kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ı Karşıladı

Ankara'daki resepsiyonun ardından İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı binlerce kişi karşıladı. Erdoğan, kalabalığı beklettiği için helallik istedi.

30.08.2014 23:13  Güncelleme: 01:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki 30 Ağustos resepsiyonda ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'a geldi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Erdoğan, vatandaşları beklettiği için kalabalıktan helallik istedi.

CUMHURBAŞKANI OLDUKTAN SONRA İLK KEZ İSTANBUL'DA

Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez İstanbul'a gelen Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için binlerce kişi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önüne geldi. Erdoğan gelmeden saatler önce Devlet Konukevi önünde yoğun güvenlik önlemi alındı. Burada bulunan kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla Erdoğan'ın uçağının İstanbul'a inişini bekledi.

'BİJİ SEROK ERDOĞAN' SLOGANLARI

Erdoğan amblemleri ve Türk bayrakları ile bekleyen vatandaşların arasında ilginç görüntüler de oluştu. Oyun oynayarak ve halay çekerek bekleyen vatandaşlar, 'Biji serok Erdoğan' (Yaşasın önder Erdoğan) diye slogan attılar.

"MİSAFİRLERİMİZİ TERK EDEMEZDİK"

Kendisini karşılamaya gelenlerin gösterdiği nezaket dolayısıyla teşekkür eden Erdoğan, "Ankara'daki Çankaya kutlamaları bu gece gerçekten anlamlıydı ve binlerce oradaki misafirlerimizle tek tek tokalaştık. Onları terk edemezdik, terk edemedik. Sizlerin burada çok daha kalabalık beklediğinizin haberini almıştık fakat tabi haklı olarak aramızda şuanda ayrılanlar olmuş olabilir. Tüm kardeşlerimize çok çok selam söyleyin. 10 Ağustos'ta sizlerin ortaya koyduğu tavır, tüm Türkiye'de milli iradenin tecellisinde ortaya koyduğunuz o güç, o irade inanıyorum ki Türkiyemizin geleceği için çok farklı bir mesaj oldu" dedi.

Erdoğan'ın sözleri sık sık atılan sloganlarla bölünürken, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine Erdoğan, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. İstanbul benim aşkım. İstanbul benim sevdam. Bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm. Bu şehirden siyasette belli noktalara özellikle belediye başkanlığından sonra yine aynı şekilde 3 dönem milletvekili oldum. Ve daha sonra da Türkiye'de cumhurbaşkanlığına yani cumhurun başkanı olma noktasında İstanbul ve 81 vilayetimizin destekleri geldik. Hepinizin burada müstesna bir payı var, emeği var. Bu emeği kenara koymak mümkün değil" şeklinde konuştu.

HELALLİK İSTEDİ

Alandakilerin "Dik dur eğilme bu millet seninle" üzerine Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. İnşallah pazartesi günü KKTC'den hemen dış seyahatlerimizi başlatıyoruz. Salı günü Azerbaycan ardından NATO zirvesine geçeceğiz yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seçilmiş bir başbakan, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı el ele vererek inşallah Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak" ifadelerini kullandı.

Alandakileri sevdiğini ve bu sevginin hiçbir zaman bitmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki vatandaşları beklettiği için helallik istedi. Erdoğan bundan sonrada beraber olacaklarını, iri olacaklarını, diri olacaklarını ve hep birlikte Türkiye olacaklarını söyledikten sonra, makam aracına geçti ve evine doğru yola çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Binlerce Kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • TAYFUN: ATATÜRK VE ÖZAL HARİÇ HİÇ KİMSE BU KADAR CUMHURBAŞKANLIĞINI HAK ETMEMİŞTİ YÜCE TÜRK MİLLETİ BÖYLE BİR CUMHUR BAŞKANINA SAHİP OLDUĞU İÇİN GURUR DUYMALI 17 32 Yanıtla
  • asd: hiçmi işi gücü yok bunların allah akıl fikir versin 13 21 Yanıtla
  • Semih: Kadro tamam bütün yalakakar hazır hadi bakalım koyunlar şak şakcılar durmak yok cukkaya devam 18 11 Yanıtla
  • alpi: bakın bakalım kac koli ayakkabı kutusu varmıs 11 15 Yanıtla
  • mavimarti: EN BÜYÜK:MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 10 8 Yanıtla
  • ali riza: binler mi? tayyip gelince milyon diyecek. nasıl gazetecilik anlayışı bu. :D 8 8 Yanıtla
  • tarik kan: zavalli asalaklar:::: I LOVE YOU erdogan diye bagirsalar zorunuza gitmezdi degilmi bu ülkenin gercegi ve bir parcasi olan kürt kardesim slogani kürtce atmis oda zorunuza gidiyor beyni karincalismis kafa tasci fasistlik degilde nedir bu ??? 8 6 Yanıtla
  • TOLGA: HERŞEY DÜMEN, OYUN BUNLARDA GERÇEK SANAN ABUDİK GUBİDİKLER İŞTE 9 5 Yanıtla
  • malbetli: Birseyler aramayalim sevgilerini gosteriyorlar odar . 9 3 Yanıtla
  • BAŞKA: EL KAHHAR, EL MALİK, EL CABBAR, ER RAHİM. EN BÜYÜK ALLAH CC. 10 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement