Birinci Dünya Savaşı'nın Türk Edebiyatı'ndaki Yansımaları Sempozyumu'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Birinci Dünya Savaşı'nın Türk Edebiyatı'ndaki Yansımaları Sempozyumu'na Doğru

Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çakır: "Bu sempozyum, Türkiye'de ve dünyada ilk olacak.

30.10.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsünce düzenlenen Birinci Dünya Savaşı'nın Türk Edebiyatı'ndaki Yansımaları Sempozyumu, yarın başlayacak.

Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır, üniversitede düzenlenen basın toplantısında 2015'in Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı olduğunu anımsatarak, önemli bir sempozyuma ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Çakır, tarihi veriler ışığında savaşın duygusal tarafını, şiirini, romanını, mektubunu ve edebiyatını incelediğini belirterek, "Tarihin anlatmaya fırsat bulamadığı tarafını biz anlatacağız. Savaşın romantik kısmını, bu sempozyumda hep birlikte değerlendirme fırsatını yakalayacağız" ifadesini kullandı.

"Bu sempozyum Türkiye'de ve dünyada ilk olacak" diyen Çakır, şöyle konuştu:

"İlk kez Birinci Dünya Savaşı'nın Türk edebiyatındaki yansımaları ele alınıp, böyle bir sempozyumda değerlendirilecek. Bu açıdan bu sempozyum büyük önem arz ediyor. Dünyanın birçok yerinden uzmanlar sempozyuma katılacak. Azerbaycan'dan 10'a yakın kişi başvurdu. Biz sadece bir tanesini kabul ettik. Bunun dışında Rusya, Mısır, Afganistan ve Balkan ülkelerinden sempozyuma katılım olacak."

Rektör Prof. Dr. Savaş

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş da üniversitenin bu yıl üç sempozyum gerçekleştirdiğini, bunun önemli olduğunu anlattı.

Sempozyumda yaklaşık 50 bildiri sunulacağını aktaran Savaş, "Sempozyuma yerli ve yabancı 128 bilim adamı bildiri sunmak için müracaat etmiştir. Bunlar arasında eleme yapılarak 50 kişiye indirilmiştir. Katılımın yoğunluğu bizim açımızdan oldukça sevindirici" şeklinde konuştu.

Yarın başlayacak sempozyum, 2 Kasım Pazar sona erecek. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Birinci Dünya Savaşı'nın Türk Edebiyatı'ndaki Yansımaları Sempozyumu'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement