Birinci Yılını Dolduran Erdoğan'a Destek: Yüzde 53.1 - Son Dakika
Güncel

Birinci Yılını Dolduran Erdoğan'a Destek: Yüzde 53.1

ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre makamında birinci yılını bugün tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek iki puan arttı.

28.08.2015 08:06  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son ankete göre AK Parti ve CHP oylarını yükseltirken, MHP ve HDP'de düşüş var. Araştırma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan desteğin de artarak devam ettiğini ortaya koydu.

AK PARTİ VE CHP YÜKSELİŞTE

ORC Araştırma Şirketi tarafından 22-25 Ağustos tarihleri arasında 34 ilde yapılan anket çalışmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

2 bin 450 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen çalışmada, 'Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna deneklerin yüzde 43,7'si AK Parti, 27,5'i CHP, yüzde 14,3'ü MHP, yüzde 11,2'si ise HDP yanıtı verdi.

OYLARINI YÜKSELTTİ

'Cumhurbaşkanlığı seçimi bugün yapılacak olsa oyunuzu Recep Tayyip Erdoğan'a verir misiniz?' sorusuna da, 'Evet veririm' diyenlerin oranı yüzde 53,1 olurken, 'Hayır, vermem' diyenler yüzde 38, 'Fikir belirtmeyenler' de yüzde 8,9 oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 51,79 oy alarak, ilk turda seçilmişti.

OPERASYONLARA DESTEK

Araştırmaya katılan deneklere 'Selahattin Demirtaş ve HDP yöneticilerinin çözüm süreci ve barışa yönelik söylemlerini samimi buluyor musunuz?' sorusu da soruldu.

Bu soruya deneklerin yüzde 84,5'i "Hayır" yanıtı verdi. Ayrıca araştırmaya katılanların yüzde 84,9'u PKK ve IŞİD, yüzde 87,5'i ise paralel yapıya yönelik operasyonlara destek verdi.

Birinci Yılını Dolduran Erdoğan\'a Destek: Yüzde 53.1

Son Dakika Güncel Birinci Yılını Dolduran Erdoğan'a Destek: Yüzde 53.1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • KAHRAMAN: EY ORC SEN ATMAYA DEVAM ET. GERÇEKLERİ ELBET FARKLI OLACAK... 101 34 Yanıtla
  • samanyolu: yalan yalan yalan ülkeyi sırf kendi egoları için seçime götürüp tarafsızlık ilkesinden sapmış sadece akp nin cumhurbaşkanı olmuş bir Erdoğanın bu ülke nezhinde hemde ölümlerin çoğunun bu egosundan ,hazımsızlığından kaynaklandığını düşünen bir halk içinde arttığını söylemek sadece yalandan ibaret.bu antekler sadece akp nin en iyi yaptığı şeyi yaptırmak için kullanığı maşadan başka bir şey değil. 74 41 Yanıtla
  • Rambo Yusuf: Zoruna gitmesin kimsenin adam reis 32 46 Yanıtla
    hopalaaa: ingiliz israil ve alman uşşaklarının zoruna gider 0 0 Rambo Yusuf: Zorunuzami gitti len anarşikler 0 0
  • malazgirt 1071.: Kiskananlar catlasin yolun avik olsun reissss yanidayiz.. 19 49 Yanıtla
  • Gerçekci: Helal sana uzun adam oyumuz senin hahayyyt 22 28 Yanıtla
  • GERÇEKLER VE ZAMAN: TÜRKİYE NİN EN İYİ BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN DIR BUNU HERKES BİLİR SİNDİREMEYEN KESİM VARDIR ZAMANLA ALIŞACAKLAR 15 33 Yanıtla
  • TWİN: HALK OLARAKDA DESTEKLERİMİZ TAM OLUCAK 9 32 Yanıtla
  • misafir: Yav hehe 9 27 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement