Bisiklette Kumluca-Elmalı Etabını Jaime Roson Garcia Kazandı - Son Dakika
Güncel

Bisiklette Kumluca-Elmalı Etabını Jaime Roson Garcia Kazandı

Bisiklette Kumluca-Elmalı Etabını Jaime Roson Garcia Kazandı

Bisiklette Kumluca-Elmalı etabını Jaime Roson Garcia kazandı52'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 116.9 kilometrelik Türk Hava Yolları Kumluca-Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabını Caja Rural takımından Jaime Roson Garcia 3.22.17 saniye ile kazandıGenel Ferdi Klasmanda birinciliğini sürdüren Armenito Bilbao de Lopez Turkuaz mayoyu kaybettiTUR yarın 128.6 kilometrelik Vestel Fethiye-Marmaris etabı ile devam edecek52'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 116.9 kilometrelik Türk Hava Yolları Kumluca-Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabını Caja Rural Takımı'ndan Jaime Roson Garcia 3 saat 22 dakika 17 saniye ile kazandı.

29.04.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bisiklette Kumluca- Elmalı etabını Jaime Roson Garcia kazandı

52'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 116.9 kilometrelik Türk Hava Yolları Kumluca-Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabını Caja Rural takımından Jaime Roson Garcia 3.22.17 saniye ile kazandı

Genel Ferdi Klasmanda birinciliğini sürdüren Armenito Bilbao de Lopez Turkuaz mayoyu kaybetti

TUR yarın 128.6 kilometrelik Vestel Fethiye- Marmaris etabı ile devam edecek

52'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 116.9 kilometrelik Türk Hava Yolları Kumluca-Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabını Caja Rural Takımı'ndan Jaime Roson Garcia 3 saat 22 dakika 17 saniye ile kazandı. Etabın son metrelerine kadar büyük bir çekişme vardı. Adeta bir tekerlek farkı oldu diyebiliriz. Etap ikinciliğini Lampre Merida Takımı'ndan Niemiech Przemyslaw elde etti.

52'NCİ CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NUN EN ZOR ETABIYDI

Tırmanış etabı olduğu için TUR'un en zor etabı olarak kabul edilen bu parkurda, sporcular genellikle tırmanıştan önce düz, ve rüzgarsız bir havada mücadele ettiler. Bütün uğraş Genel Ferdi Klasman birinciliğini, Caja Rurarlı sporcu olan Armenito Bilbao de Lopez'den almaktı. Zira Turkuaz Mayo 20 saat 7 dakika 6 saniye ile birinci durumda bulunmasına rağmen, kendisini yine aynı takımdan Jose Gonçalves 5 saniye ile ve Davıd Arroya Duran 13 saniye ile takip ediyordu. Gerçi bu üç sporcununda aynı takımdan olması rekabeti belki düşürecek nitelikteydi ama dördüncü sporcunun Astana Takımı'ndan Nikita Stalnov'un 22 saniye ile takip etmesi, Armenito için en büyük tehdit unsuruydu. Genel Ferdi Klasmanda ilk 10'un içinde bulunan diğer sporcuların zaman farkı Armenito'dan 2 dakika 22 saniye, 3 dakika 46 saniye olarak sıralanması da bu zor etapta acaba farkı kapatabilirler mi sorusunu da akla getirmiyor değildi.

GRIEPEL DÖNDÜ

Tour Of Turkey'e fazla katılan sporcular arasında bulunan Lotto Suodal'ın Dünya ünlü bisikletçisi Andreı Griepel, Giro Di Italia Turu'nun hazırlıkları için Kemer etabı sonrası takımından ayrıldı.

START CUMHURİYET MEYDANI'NDAN VERİLDİ

116.9 kilometrelik etabın startı Kumluca Cumhuriyet Meydanı'ndan verildi. 101 sporcu İlk anlarda toplu halde bir çıkış oldu. Ancak ilk kopma Turunçova mevkiinde oldu. 15 bisikletçi atak yaptı, fakat fazla gidemeden, ana gruba yakalandılar.

KAÇIŞLAR PEŞİSIRA GELDİ

Kısa bir süre sonra bu defa 11 sporcu kaçış grubu oluşturdu ve arayı önce 12 sonra 40 saniye kadar açtı. Lampre Merida'dan İlia Koshevoy, Torku Şekerspor'dan Nazım Bakırcı, Lotto Soudol'dan Stig Broeckx, Caja Rural'dan Jose Gonçalves, Nippo Vini Fantini'den Michael Eduard Grosu, Southeast Venezuela'dan Eugert Zhupa, Team Roht'tan Nicolas Baldo, Parkhotel Valkenburg'tan Peter Schulting, Astana'dan Galym Akhmethov, Funvic Soul Cyyling'ten Antonio Piedro Perez, Unieuro Wilier'den Enrico Salvador tempoyu iyice yükseltmeye başladılar. Fark, ana grupla biranda 2 dakika 5 saniyeye çıktı. Ancak aralarında Nazım Bakırcı'nın da bulunduğu beş sporcu atak yapıp bu grubun önüne geçti. Fakat fazla ilerleyemeden tekrar birleştiler. Neticede ana grupta CCC Sprandi Polkowıce, Astana ile Caja Rural Takımlarının tempoyu artırması sonucunda bu kez fark 1 dakika 5 saniyeye kadar düştü.

VESTEL TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ

Etabın ilk prim kapısı finişe 71.9 kilometre kala geçildi. Deniz seviyesinden 610 metre yükseklikte, Vestel Türkiye Güzellikleri Prim Kapısından geçen ilk üç sporcu şu şekilde belirlendi

1- Parkhotel Valkenburg'tan Peter Schulting, 2-Lotto Soudol'dan Stig Broeckx, 3-TTeam Roht'tan Nicolas Baldo, Prim kapısı geçilirken, 11 kişilik grupta yine küçük ataklar göze çarptı. Ancak Türkiye Güzellikleri prim kapısından geçen üçlü temposunu biraz daha arttırınca grubu böldü ve farkı 1 dakika 25 saniyeye çıkardı. Bu üçlüye daha sonra Funvic Soul Cyyling'ten Antonio Piedro Perez ile Team Roht'tan Nicolas Baldo katıldı ve ön grupta tempo yapan sporcu sayısı 5'e çıktı.

TÜRK HAVA YOLLARI TIRMANIŞ PRİMİ NAZIM BAKIRCI'NIN (KATEGORİ-1)

Avlan Beli Mevkiinde etabın ilk zorlu tırmanış primi gerçekleşti. Deniz seviyesinden 1105 metre yükseklikteki 1 kategorideki Türk Hava Yolları tırmanış primi sonuçları şu şekilde gerçekleşti 1- Torku Şekerspor'dan Nazım Bakırcı, 2- Parkhotel Valkenburg'tan Peter Schulting, 3-Funvic Soul Cyyling'ten Antonio Piedro Perez .

Beşli grupla, ana grubun yeni zaman farkı ise 1 dakika 40 saniye olarak ölçüldü. Göltarla ve Yakaçiftlik bu beşliğinin üstünlüğü altında geçilirken zaman farkı yeniden erimeye başladı. Finişe 38 kilometre kala artık beşli ile ana grup arasında 20 saniye kalmıştı ve kısa süre sonrada birleşti.

İKİLİ KAÇIŞ

Elmalı girişinde ise finişe 28 kilometre kala Hrinkow Advarics takımın'dan Dominik Hrınkow ile Lampre Merida'dan Simone Petilli tempo yapıp farkı 28 saniyeye çıkardı.

SALCANO SPRİNT PRİMİ

Etabın üçüncü prim kapısı olan Salcano Sprint primi ise deniz seviyesinden 1881 metrede gerçekleşti. Elmalı çıkışındaki prim şu sporcular arasında paylaşıldı 1-Southeast Venezuela Manuel Belletti, 2- Nippo Vini Fantini'den Daniele Colli, 3-Hrinkow Advarics takımından Dominik Hrınkow.

Prim kapısından geçen dörtlü yeni grup arayı 1 dakika 5 saniye açtı ama onlarda fazla gidemedi ve bir kez daha kuvvetli rampada ana grupla birleşti. Bu defa Lampre Merida'dan Simone Petilli bir kez daha atak yeniledi. Ana grubun 20 saniye önüne fırladı.

ARMENİTO TURKUAZ MAYOYU KAYBETTİ

Arkadaki grupta ise tırmanış sırasında artık iyice çözülmeler netleşmeye başladı. 4 kilometre kala 24 sporcudan oluşan ön grup, finişe yaklaşmaya başladı. Fakat bir gerçek vardı ki Genel Ferdi Klasman birincisi Armenito Bilbao de Lopez Turkuaz Mayoyu artık kaybetmişti. Son 1 kilometre görülesi bir mücadele vardı. Garcia ile Niemiech neredeyse pedal pedala idi ve Caja Rurallı sporcu finiş çizgisini geçmeyi başardı.

TUR YARIN 128.6 KİLOMETRELİK VESTEL FETHİYE-MARMARİS ETABI İLE DEVAM EDECEK

52'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na yarın 18.6 kilometrelik Vestel Fethiye-Marmaris etabı ile devam edilecek. TUR 1 Mayıs Pazar günü Marmaris-Selçuk etabı ile sonlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bisiklette Kumluca-Elmalı Etabını Jaime Roson Garcia Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement