Bismilli Esnaflar BDP'ye Destek Vereceklerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Bismilli Esnaflar BDP'ye Destek Vereceklerini Açıkladı

Bismilli Esnaflar BDP\'ye Destek Vereceklerini Açıkladı

Bismil'de seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken belediye eş başkan adayları Buğday Pazarı'ndaki esnafları ziyaret etti.

27.03.2014 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde "Öz yönetimle Özgür kimliğe" sloganıyla başlatılan seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Bismil Belediye eş başkan adayları Cemile Eminoğlu, Resul Sarı, BDP Bismil İlçe başkanı Tufan Tunç, Bismil Buğday Pazarı'ndaki esnafları ziyaret etti. Yapılan esnaf ziyaretlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adayların ve İlçe belediyelerin projelerin yer aldığı bülten dağıtıldı.

Yapılan ziyaretlerin ardından Buğday Pazarı'ndaki esnaflarla bir araya gelen belediye eş başkan adayları esnafların sorunlarını, görüş ve önerilerini aldı. Burada konuşan Bismil belediye eş başkan adayı Cemile Eminoğlu, barış sürecine değinerek ilçede devam eden "Öcalan'a özgürlük" imza kampanyasına herkesin destek vermesini istedi.

Kürt halkı kadar Türk halkının da barışı istediğini belirten Eminoğlu, "İlçede başlatılan İmza kampanyasına Asker ve polis eşleri bile bu kanın durması için imza kampanyasına destek veriyor. Bu bizim için çok önemli ve anlamlıdır. Çünkü barış herkes içindir. Türkiye'de de barışın tek mimarisi Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan olduğu herkes tarafından da çok iyi bilinmektedir. Bu anlamda başlatılan çözüm sürecin barışla sonuçlanması için herkesin destek vermesi gerekiyor" dedi.
30 Mart yerel seçimlerin önemine değinen Eminoğlu,"Bu seçim Kürt halkı için bir seçimden çok daha anlam ifade ediyor. Kürt halkı için dünyada var olma seçimidir. Başlatılan bu çözüm sürecin barışla evirilmesi için herkesin kendi iradesine ve oyuna sahip çıkması gerekiyor. Kürt halkı her zamankinden çok daha fazla birlik ve beraberliği yakalamış, bu birlik ve beraberlik Kürdistan'ın dört parçası bir olmuş, bu birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz" diyerek esnaflardan destek istedi. Buğday Pazarı'ndaki esnaflar ise 80 yıllık Bismil tarihinde görmediği hizmetlerle tanıştığını belirterek, yapılan çalışmalardan memnun olduklarını açıkladı. Kendi oylarına sahip çıkacaklarını belirterek Belediye eş başkanlarına destek mesajını verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bismilli Esnaflar BDP'ye Destek Vereceklerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement